Deze 4 verschillende soorten balkons zijn razend populair

Wie wil er nu niet een balkon aan zijn of haar woning hebben? Met een balkon kun je ‘s ochtends vroeg lekker genieten van het ochtendzonnetje en in de middag (bij de meeste balkons) extra lang buiten zitten. Er zijn heel veel verschillende soorten balkons voor woningen. Vraagt u zich af welke soorten balkons er zijn? De vier onderstaande zijn op dit moment de meest populaire soorten balkons.

WILT U MEER INFORMATIE?

Frans balkon

Een Frans balkon is feitelijk wel een balkon, maar deze is niet betreedbaar. Het wordt gevormd door een balustrade aan de buitenkant en naar binnen draaiende deuren aan de binnenkant. Aan de buitenkant is goed zichtbaar dat het een balkon is, maar feitelijk is het balkon zo smal dat deze niet door een persoon betreden kan worden. Daarentegen geeft een Frans balkon wel een meerwaarde aan uw woning.

De-Aanbouw-Expert-30
aanbouw2

Loggia, oftewel inpandig balkon

Een loggia is een balkon wat aan drie kanten is ingesloten. Het balkon bevindt zich binnen het geveloppervlak en de opening bevindt zich in de gevel. Meestal zit een loggia op de eerste verdieping maar dit hoeft niet perse zo te zijn. Het is mogelijk om boven een loggia nog een hele verdieping of dakdeel te hebben. Een ander opvallend kenmerk aan een loggia is dat er geen ondersteunende pilaren, palen of kolommen zijn die het deel boven de loggia ondersteunen. Dit komt doordat de omliggende gevel geen extra ondersteuning nodig heeft.

Vrijstaand balkon

Een vrijstaand balkon is een balkon wat niet onder de gevel valt. Dit balkon steekt dus als het ware uit bij het huis. Het is mogelijk om een vrijstaand balkon te combineren met een veranda op de begane grond, maar dit hoeft niet. Vrijstaande balkons kunnen op allerlei manieren gemaakt worden, en kunnen volledig naar uw wens worden aangepast.

BEKIJK ONZE AANBOUWOPTIES

Veranda

Een balkon op de begane grond wordt ook wel een veranda genoemd. Deze aanbouw heeft meestal een houten vloer die op gelijke vloerhoogte loopt met de vloer binnenshuis. De veranda heeft vrijwel altijd een afdak wat rust op houten palen. Je ziet de balkonvorm bijvoorbeeld veel bij Amerikaanse huizen. Het is ook mogelijk om een veranda aan de zijkanten af te sluiten met glas. In dat geval wordt dit type veranda in Nederland een serre genoemd. 

Ook interesse in zo’n mooi balkon voor uw woning?

    Uw keuze:

    Kies uw model:

    * verplichte velden    Call Now Button