Prefab aanbouw woning

Heb je er weleens aan gedacht om je woning uit te breiden, maar zie je op tegen de wekenlange troep? Dan is prefab bouwen de oplossing, binnen drie dagen is de aanbouw geplaatst. Veel mensen denken bij prefab bouwen meteen dat alles standaard is maar er is heel veel mogelijk. Een prefab aanbouw geplaatst aan uw woning tegen scherpe prijzen? Bekijk de kosten, de voordelen en mogelijkheden. Je vind de Aanbouwexpert door heel Nederland. Navigeer via de onderstaande links eenvoudig naar het gewenste onderwerp:

 1. Voordelen van prefab
 2. Soorten prefab aanbouwen
 3. Garage
 4. Kelder
 5. Serre
 6. Dakopbouw etage of dakkapel
 7. Kosten prefab aanbouw
 8. Offerte op maat aanvragen

Wat kost een aanbouw? Bereken zelf de kosten!

Voordelen van prefab

Prefab bouwen heeft zeker voordelen ten opzichte van traditioneel bouwen. Ten eerste is de periode dat er gewerkt wordt rondom het huis een stuk korter en daarbij komt dat een prefab aanbouw voordeliger is dan casco. Een prefab aanbouw wordt namelijk al in de fabriek geproduceerd, waarna deze naar uw woning gebracht wordt en dus alleen nog maar geïnstalleerd moet worden. Dit scheelt een hoop tijd en geld, waardoor u dus goedkoper uit bent. Een prefab aanbouw is dus goedkoop en makkelijk geplaatst.

Ook veranderingen aan een prefab uitbouw kunnen gemakkelijker worden gedaan dan aan een uitbouw die op de traditionele manier is gebouwd. Extra ruimte aan een woning geeft niet alleen meerwaarde aan het woongenot, het zorgt ook voor een hogere waarde van het huis. Een prefab aanbouw is verder misschien minder uitgebreid dan een op maat gemaakte uitbouw, maar bij een prefab aanbouw is nog steeds heel veel mogelijk. Zo kunt u bijvoorbeeld een prefab aanbouw met verdieping laten plaatsen.

Soorten prefab aanbouw

Er is enorm veel mogelijk wanneer u kiest voor een prefab aanbouw. Denk bijvoorbeeld aan een woonkamer, een keuken, een slaapkamer, een erker of een balkon. Dit is natuurlijk ook mogelijk met verschillende materialen, denk bijvoorbeeld aan een prefab houtskelet aanbouw, of juiste een prefab beton aanbouw. Een prefab aanbouw met hout heeft vaak meer karakter, waar een prefab beton aanbouw vaak wat meer stevigheid heeft. Er zijn nog veel meer vormen voor een aanbouw aan uw huis in prefab. De meeste voorkomende vormen van (prefab) aanbouw staan onderstaande toegelicht. Het gaat hierbij om prefab of reguliere bouw.

Garage prefab

garage prefab

Heerlijk binnendoor naar je auto en dat binnen drie dagen. Eerlijk is eerlijk, heel veel garages worden gebruikt als opslagruimte voor fietsen, tuingereedschap, hobbymateriaal en allerlei andere spullen. Vooral in een gezin met kinderen zijn er vaak veel zaken die ergens moeten worden gestald; in de garage dus. Hoewel het vaak de mannen zijn die graag een garage willen, zijn de vrouwen vaak erg enthousiast over de extra bergruimte die het met zich meebrengt, er kan bijvoorbeeld een vriezer worden neergezet, een win-win situatie dus. Je zou ook meteen kunnen kijken of er zonnepanelen op geplaatst kunnen worden, of een dakterras. De mogelijkheden zijn legio.

Kelder prefab

kelder prefab

Wanneer je zo je twijfels hebt over de extra ruimte die een garage of aanbouw biedt, kun je overwegen om onder de aanbouw meteen een kelder te laten plaatsen, een prefab kelder bedoelen we dan. We zullen eerst moeten kijken of het bouwtechnisch haalbaar is, maar denk eens aan de extra ruimte die het geeft voor opslag. Het voordeel van een prefab kelder is dat er geen naden in zitten, dus geen kans op lekkage. Wil je de kelder ook als veerblijfruimte gebruiken, dan heb je extra kosten.

Serre prefab

Prefab serre

Een serre is één van de meest geplaatste aanbouwen. Omdat een serre grotendeels uit glas bestaat, haal je buiten een beetje naar binnen. Een natuurlijke lichtinval en vrij uitzicht. De serre is een heerlijke plek om te relaxen of je hobby uit te oefenen. Vind je al dat glas een beetje te veel? Kies dan voor een optie met een dichte wand. De prefab serre wordt door de Aanbouwexpert zeer snel geplaatst, voor een scherpe prijs. En het mooie is, er is niet altijd een vergunning nodig.

Dakopbouw

Prefab dakopbouw

Een extra etage op je woning, dat is voor veel mensen een droom. Wanneer je ergens een plat dak hebt, kun je kiezen voor een prefab dakopbouw. Je zet eigenlijk een complete etage in één keer op het bestaande gebouw. Bekijk de kosten, de voordelen en de mogelijkheden. Bij een schuin dak kies je voor een dakkapel, voor het vergroten van de bruikbaarheid van de verdieping. De Aanbouwexpert zorgt voor snelle plaatsing van dakopbouw of dakkapel in allerlei maten. Ook kunnen wij zo nodig de vergunningaanvraag regelen.

Kosten prefab aanbouw

Om een indruk te krijgen van de kosten van een aanbouw, geven we een indicatie van prijzen per afmeting. De prijzen van een aanbouw, wisselen enorm. Zo is een prefab aanbouw goedkoop, maar is de prijs ook afhankelijk van het formaat en het materiaal dat gebruikt wordt. Gemiddelde kosten voor aanbouw (breedte x lengte) zijn als volgt:

 • 2 x 2 meter € 20.900
 • 3 x 2 meter € 22.900
 • 4 x 2 meter € 24.900
 • 5 x 2 meter € 26.600
 • 6 x 2 meter € 29.000

Houd er wel rekening mee, dat ook bij een prefab aanbouw eerst gekeken moet worden hoe sterk de fundering moet zijn. In sommige gebieden zal moeten worden geheid, dit brengt extra kosten met zich mee. Voor meer prijzen kijk hier.

Aanbouw, uitbouw tot uitbouw. Prefab of maatwerk. In heel Nederland!

Offerte aanvragen

De Aanbouwexpert garandeert het gebruik van duurzame energiezuinige materialen van topkwaliteit en geven optimale service en een ruime garantie. Bekijk de voordelen, de mogelijkheden en de kosten. Vul hier je wensen in voor een vrijblijvende prijsopgave. Wil je eerst wat meer informatie? Je kunt ons bellen op nummer 070-7370335 , maar mailen mag ook. Je vind de Aanbouwexpert door heel Nederland.


  Uw keuze:
  Kies uw model:  * verplichte velden

  Call Now Button