Prefab aanbouw woning

Heeft u er weleens aan gedacht om uw woning uit te breiden, maar ziet u op tegen de wekenlange troep? Dan is prefab bouwen de oplossing! Binnen drie dagen is de aanbouw geplaatst. Veel mensen denken bij prefab bouwen meteen dat alles standaard is en dat u weinig keuze heeft, maar ook bij prefab is er heel veel mogelijk. Een prefab aanbouw geplaatst aan uw woning tegen scherpe prijzen? Bekijk de kosten, de voordelen en mogelijkheden. U vindt de Aanbouwexpert door heel Nederland. Navigeer via de onderstaande links eenvoudig naar het gewenste onderwerp:

 1. Voordelen van prefab
 2. Soorten prefab aanbouwen
 3. Garage
 4. Kelder
 5. Serre
 6. Dakopbouw etage of dakkapel
 7. Kosten prefab aanbouw
 8. Offerte op maat aanvragen

Wat kost een aanbouw? Bereken zelf de kosten!

Voordelen van prefab

Prefab bouwen heeft zeker voordelen ten opzichte van traditioneel bouwen. Ten eerste is de periode dat er gewerkt wordt rondom het huis een stuk korter. Daarbij komt dat een prefab aanbouw voordeliger is dan casco. Een prefab aanbouw wordt namelijk al in de fabriek geproduceerd, waarna deze naar uw woning gebracht wordt en dus alleen nog maar geïnstalleerd moet worden. Dit scheelt een hoop tijd en geld, waardoor u dus goedkoper uit bent. Een prefab aanbouw is dus goedkoop en makkelijk geplaatst.

Ook veranderingen aan een prefab uitbouw kunnen gemakkelijker worden gedaan dan aan een uitbouw die op de traditionele manier is gebouwd. Extra ruimte aan een woning geeft niet alleen meerwaarde aan het woongenot, het zorgt ook voor een hogere waarde van het huis. Een prefab aanbouw is verder misschien minder uitgebreid dan een op maat gemaakte uitbouw, maar bij een prefab aanbouw is nog steeds heel veel mogelijk. Zo kunt u bijvoorbeeld een prefab aanbouw met verdieping laten plaatsen.

Soorten prefab aanbouw

Er is enorm veel mogelijk wanneer u kiest voor een prefab aanbouw. Denk bijvoorbeeld aan een woonkamer, een keuken, een slaapkamer, een erker of een balkon. Dit is natuurlijk ook mogelijk met verschillende materialen, denk bijvoorbeeld aan een prefab houtskelet aanbouw, of juist een prefab beton aanbouw. Een prefab aanbouw met hout heeft vaak meer karakter, waar een prefab beton aanbouw vaak wat meer stevigheid biedt. Er zijn nog veel meer vormen voor een aanbouw aan uw huis in prefab. De meeste voorkomende vormen van (prefab) aanbouw staan onderstaande toegelicht. Het gaat hierbij om prefab of reguliere bouw.

Garage prefab

garage prefab

Met een garage kunt u langs de binnenkant van uw woning naar uw auto. Dat is natuurlijk erg fijn, een prefab garage plaatsen wij daarbij al binnen drie dagen! Eerlijk is eerlijk, heel veel garages worden gebruikt als opslagruimte voor fietsen, tuingereedschap, hobbymateriaal en allerlei andere spullen. Vooral in een gezin met kinderen zijn er vaak veel zaken die ergens moeten worden gestald; in de garage dus. Een garage zorgt voor een geweldige plek voor uw auto én extra opbergruimte. Er kan bijvoorbeeld een vriezer worden neergezet terwijl er nog voldoende ruimte is voor de auto, een win-win situatie dus. U zou ook meteen kunnen kijken of er zonnepanelen op geplaatst kunnen worden, of een dakterras. Er zijn enorm veel mogelijkheden.

Kelder prefab

kelder prefab

Wanneer u zo uw twijfels heeft over de extra ruimte die een garage of aanbouw biedt, kunt u overwegen om onder de aanbouw meteen een prefab kelder te laten plaatsen. Een kelder zorgt namelijk voor enorm veel meer opslagruimte. Hiervoor komen we eerst bij u kijken wat bouwtechnisch mogelijk is, vervolgens maken we voor u een offerte en gaan we, na acceptatie, zo snel mogelijk aan de slag. Het voordeel van een prefab kelder is dat er geen naden in zitten. Er is dus geen kans op lekkage. Wilt u de kelder ook als verblijfsruimte gebruiken? Dat kan natuurlijk al zijn hier wel wat extra kosten aan verbonden. De kelder moet dan namelijk aan een aantal eisen voldoen.

Serre prefab

Prefab serre

Een serre is één van de meest geplaatste aanbouwen. Omdat een serre grotendeels uit glas bestaat, haalt u buiten een beetje naar binnen. Een natuurlijke lichtinval en vrij uitzicht. De serre is een heerlijke plek om te relaxen of uw hobby uit te oefenen. Vindt u al dat glas een beetje te veel? Kies dan voor een optie met één dichte wand. Het voordeel van een serre met een enkele dichte wand is dat deze voor een stuk meer privacy zorgt. De prefab serre wordt door de Aanbouwexpert zeer snel geplaatst, voor een scherpe prijs. Vaak is er geen vergunning nodig voor het plaatsen van een serre, waardoor de bouw snel geregeld kan zijn.

Dakopbouw

Prefab dakopbouw

Een extra etage op uw woning, dat is voor veel mensen een droom. Wanneer u ergens een plat dak hebt, kunt u kiezen voor een prefab dakopbouw. U zet dan in feite een geheel nieuwe etage op uw woning. Dat zorgt voor enorm veel extra ruimte die u kunt gebruiken als kantoorruimte, sportruimte, leefruimte of opslagruimte. Wij vertellen u graag meer over de kosten, de voordelen en de mogelijkheden. Heeft u een schuin dak? Dan kiest u voor een dakkapel voor het vergroten van de bruikbaarheid van de verdieping. De Aanbouwexpert zorgt voor snelle plaatsing van een dakopbouw of dakkapel in allerlei maten. Ook kunnen wij zo nodig de vergunningaanvraag regelen.

Kosten prefab aanbouw

Om een indruk te krijgen van de kosten van een aanbouw, geven we een indicatie van prijzen per afmeting. De prijzen van een aanbouw, wisselen enorm. Zo is een prefab aanbouw goedkoop, maar is de prijs ook afhankelijk van het formaat en het materiaal dat gebruikt wordt. Gemiddelde kosten voor aanbouw (breedte x lengte) zijn als volgt:

 • 2 x 2 meter € 20.900
 • 3 x 2 meter € 22.900
 • 4 x 2 meter € 24.900
 • 5 x 2 meter € 26.600
 • 6 x 2 meter € 29.000

Houd er wel rekening mee, dat ook bij een prefab aanbouw eerst gekeken moet worden hoe sterk de fundering moet zijn. In sommige gebieden zal moeten worden geheid, dit brengt extra kosten met zich mee. Voor meer prijzen kijk hier.

Aanbouw, uitbouw tot uitbouw. Prefab of maatwerk. In heel Nederland!

Offerte aanvragen

De Aanbouwexpert garandeert het gebruik van duurzame energiezuinige materialen van topkwaliteit en geeft optimale service en een ruime garantie. Bekijk de voordelen, de mogelijkheden en de kosten. Vul hier uw wensen in voor een vrijblijvende prijsopgave. Wilt u eerst wat meer informatie? U kunt ons bellen op nummer 070-7370335, maar mailen mag ook. U kunt de Aanbouwexpert vinden door heel Nederland.

  Uw keuze:

  Kies uw model:

  * verplichte velden

  Call Now Button