Dakopbouw plaatsen

Zit u eraan te denken om een dakopbouw te laten plaatsen? Misschien een dakkapel of zelfs een hele verdieping erbij? Er zijn heel veel verschillende mogelijkheden. Zo is dit vrijwel altijd maatwerk, maar zijn er ook prefab mogelijkheden. De verschillende soorten hebben allemaal iets gemeen: u kunt ervoor terecht bij De Aanbouw Expert. Wij zijn gespecialiseerd in dakopbouw en verzorgen het proces van advies en ontwerp tot uitvoering.

Dakopbouw op een plat dak

Wanneer u het gevoel heeft dat u meer ruimte nodig heeft in huis, kan een dakopbouw de oplossing zijn. Het zorgt al snel voor 30% meer ruimte in huis! Wanneer u een plat dak heeft, zal het bouwen een stuk makkelijker gaan dan bij een hellend dak. Vaak wordt een dakopbouw op een plat dak gebruikt als extra slaapkamer, ideaal wanneer u bijvoorbeeld in verwachting bent en u ruimte voor een kinderkamer tekort komt. Daarnaast wordt er ook vaak een dakopbouw op een garage gezet, omdat deze natuurlijk ook vaak een plat dak heeft. Zo kunt u makkelijk een kamer bijbouwen, gewoon op een plat dak.

Lees hier over de kosten van alle opbouw soorten!

Verdieping bijbouwen op een bestaande woning

Wanneer u graag een ruimere woning zou willen maar liever niet gaat verhuizen, is het een goede optie om een verdieping bij te bouwen op uw bestaande woning. Zo ontstaat er genoeg nieuwe ruimte voor bijvoorbeeld een zolder of voor nieuwe slaapkamers. Het is belangrijk om een goede afweging te maken. Als het u alleen gaat om extra ruimte in huis maar niet wilt verhuizen, is een verdieping bijbouwen een slimme keuze. Dit is natuurlijk een stuk goedkoper dan een nieuw huis kopen! Wanneer u graag een extra verdieping wilt bijbouwen, moet er in veel gevallen wel een vergunning aangevraagd worden. Of dat in uw omgeving ook zo is, kunt u controleren bij uw gemeente. Wij helpen u daar graag bij.

De-Aanbouw-Expert-10
Prefab dakopbouw

Dakopbouw op uw garage

Heeft u op uw woning een hellend dak en een garage met een plat dak? Dan kunt u er ook voor kiezen om een dakopbouw op uw garage te laten zetten. Dit is handig wanneer u een inpandige garage hebt, zo kunt u zonder naar buiten te hoeven naar uw nieuwe verdieping toe. Vaak wordt een dakopbouw op de garage gebruikt als extra bergingsruimte. Ideaal wanneer u bijvoorbeeld van uw bestaande zolder al slaapkamers gemaakt hebt. Heeft u veel spullen in huis? Daar is een opbouw op de garage een uitstekende oplossing voor. Van aanbouw tot op- en uitbouw en van prefab tot maatwerk. Wij helpen u graag!

Houten dakopbouw

Een veelvoorkomende keuze wanneer het gaat om een dakopbouw, is de houten variant. Een houten dakopbouw heeft een authentieke en karakteristieke uitstraling en is doorgaans ook goedkoper dan een dakopbouw van kunststof. Een dakopbouw met houtskelet is volledig op maat te maken, wat zeker een voordeel kan zijn wanneer uw woning bijvoorbeeld afwijkende maten heeft. Voor een opbouw op een plat dak is een houtskelet zeker een goede optie. Deze soort dakopbouw leent zich perfect voor een garage, bijvoorbeeld, omdat een garage altijd een plat dak heeft. Bovendien is een dergelijke dakopbouw snel op een garage geplaatst en indien u gaat verhuizen, is deze dakopbouw weer makkelijk van de garage te verwijderen.

Aanbouw, uitbouw tot opbouw. Prefab tot Maatwerk. Door heel Nederland!

Prefab dakopbouw

U kunt ook kiezen voor een prefab dakopbouw. Dit wordt niet voor niets steeds populairder. De kwaliteit van prefab wordt dan ook steeds beter en daarnaast heeft het verschillende voordelen. Zo is de bouwtijd erg kort en liggen de kosten een stuk lager dan bij een op maat gemaakte dakopbouw. De aangeleverde onderdelen kunnen ook compleet met elektra en beglazing worden aangeleverd, waardoor het alleen nog maar gezet hoeft te worden. Doordat de constructie ook erg licht is, is er geen zware fundering nodig. Daarnaast staat de prijs van een prefab dakopbouw altijd vast, waardoor u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.
De Aanbouw Expert werkt met kwalitatief hoogwaardig materiaal én hanteert scherpe prijzen. Over het algemeen kunt u voordelig en snel een prefab opbouw plaatsen, omdat de constructie licht is en er meestal geen extra versteviging aan de fundering nodig is. Een dakkapel of extra verdieping kan dan vaak in één dag worden geplaatst.

DAKKAPEL OF EXTRA VERDIEPING

Hoe voordelig is de opbouw die u kiest? Wanneer u de opbouw of dakkapel casco laat plaatsen en de afwerking zelf doet, bent u natuurlijk voordeliger uit dan wanneer wij dat voor u doen.

MATERIALEN EN AFWERKING

Een maatwerk opbouw kan zeer voordelig worden geplaatst, houtskeletbouw is bijvoorbeeld ook niet zwaar. Er kan dan ook een afwerking met steenstrips worden gekozen, om het gewicht beperkt te houden. Elke extra optie, zoals een puntdak, dakpannen, speciale ramen en dergelijke, zorgen voor een hogere prijs.

Kosten dakopbouw

Dit is de meest gestelde vraag die bij ons binnenkomt. Gemiddeld kost een dakopbouw €2.150,- tot €2.750,- per m2 bij een casco prefab opbouw. De prijzen kunnen per type opbouw enorm variëren. De prijsstelling is afhankelijk van een groot aantal variabelen, vraagstukken en wensen. Denk hierbij aan aan de volgende vragen:

 • Wat voor type dakopbouw moet er worden geplaatst?
 • Hoeveel m2 is het oppervlakte?
 • Wat zijn de wensen voor de afwerking?
 • Van welk materiaal is de opbouw: steen, hout of ander materiaal?

Wat ook van belang is, is de complexiteit van de opbouw. Is het mogelijk om een standaard dakopbouw te plaatsen, of is het maatwerk? Dit heeft allemaal invloed op de prijs. Ook een prefabopbouw (etage of dakkapel) moeten soms worden aangepast. Dit brengt extra kosten met zich mee. Vraag naar de mogelijkheden en de prijzen op maat en ontvang een vrijblijvende offerte.

PREFAB PRIJZEN EN PRIJSOPGAVE OP MAAT

Een prefab opbouw casco geplaatst, kost gemiddeld € 2.150,- tot € 2.750,- per m2. Voor dit bedrag heeft u een water- en winddichte opbouw, zonder afwerking. Voor het plaatsen van een nieuwe dakkapel of andere uitbouw / aanbouw en voor renovatie of reparatie van uw pand kunnen wij u helpen. Aangezien niet één dakkapel of dakopbouw hetzelfde is, maken wij hiervoor een prijsopgave op maat. De keuze in materialen en afwerkingen zijn hierbij mede bepalend voor de totaalprijs.

Neem contact op om een dakopbouw te laten plaatsen

Denkt u erover om een dakopbouw te laten plaatsen? Wij adviseren u graag en helpen u graag verder. Neem voor meer informatie of voor een vrijblijvende offerte contact met ons op!

  Uw keuze:

  Kies uw model:

  * verplichte velden

  Call Now Button