Serre aanbouw

Zit u eraan te denken om een serre te laten aanbouwen? Een goede keuze! Een serre biedt uw huis namelijk veel voordelen. Zo zorgt het ervoor dat u veel meer leefruimte krijgt, terwijl u toch niet het gevoel heeft dat u inlevert op uw tuin. Want wanneer u in de serre zit, lijkt het net alsof u in de tuin zit. Alleen zit u dan lekker warm en droog! Denkt u er ook aan om een serre te laten aanbouwen? Neem dan contact op met De Aanbouw Expert!

Een (glazen) serre laten aanbouwen aan huis: de mogelijkheden

De aanbouw van een serre kan in principe aan elk type huis, van rijtjeshuis tot vrijstaande villa. Voor de meeste serres heeft u geen vergunning nodig, maar controleer dit altijd bij de gemeente. In principe zijn er bij het aanbouwen van een serre twee basisopties, zoals eigenlijk bij iedere aanbouw het geval is. U kunt kiezen voor een op maat gemaakte, luxe serre of voor een prefab serre. Prefab serres worden in de fabriek al volledig gemaakt in de meest voorkomende maten. De kwaliteit en de uitstraling hiervan wordt ook steeds beter, waardoor dit vaak een goede én goedkope optie is.
Kiest u voor een op maat gemaakte serre, ook wel casco aanbouw genoemd, dan kunt u zelf kiezen van welke materialen deze gemaakt wordt, hoe groot deze wordt en van welke extra’s deze moet worden voorzien. Zo kunt u kiezen voor een landelijke, houten serre aanbouw, maar u kunt ook een luxe, glazen serre laten aanbouwen. Wat u ook kiest, de Aanbouw Expert helpt u graag. Neem contact met ons op om alle mogelijkheden te bespreken.

Interieur,_zicht_op_de_serre_van_de_pastorie_-_Zuidhorn_-_20414415_-_RCE

Wat is een prefab serre?

Wanneer u kiest voor een prefab serre aanbouw, wordt deze serre in de fabriek al gemaakt. Vervolgens wordt de prefab woonserre naar uw woning verplaatst, waar deze wordt geïnstalleerd. Als u besluit een prefab serre te kopen, hebt u de keuze uit verschillende afmetingen. U kunt de prefab serre dus niet op maat laten maken en hebt dus altijd te maken met vaste afmetingen. Dit maakt wel dat de kosten voor een serre die voorgefabriceerd is veel lager liggen, omdat er geen maatwerk aan te pas komt. Bovendien doet de kwaliteit en uitstraling van een prefab serre niet onder voor een op maat gemaakte aanbouw. Minder kosten, hoge kwaliteit en een luxe uitstraling: een serre aanbouw die voorgefabriceerd is, kan een hele slimme zet zijn!

Wilt u meer informatie ontvangen?

Een luxe, moderne glazen serre aanbouwen

Gaat u niet voor standaard en prefab, maar wilt u echt een eyecatcher aan uw huis? Dan kunt u natuurlijk ook altijd kiezen voor een serre op maat. Vaak wordt er dan voor gekozen om een luxe en moderne glazen serre aan te bouwen die de waarde van de woning flink kan verhogen. Wanneer u kiest voor een glazen serre aanbouwen, wordt deze geheel op maat gemaakt en kunt u er natuurlijk alles van maken wat u wil. Daarbij moet u er wel rekening mee houden dat de kosten van een op maat gemaakte glazen serre natuurlijk wat hoger liggen dan bij een standaard prefab serre.

De voordelen van een luxe, glazen serre aanbouwen

Een groot voordeel van een glazen serre aanbouwen, is dat u veel lichtinval krijgt. Licht in huis is niet alleen prettig voor het zicht, maar het is ook erg gezond. Door daglicht te creëren, wordt uw natuurlijke bioritme perfect aangestuurd en zult u zich opgewekter voelen. Bovendien kunt u de glazen serre die wilt aanbouwen voorzien van veel planten, aangezien de meeste plantjes het goed doen op daglicht. Planten zijn niet alleen gezellig, maar dragen ook bij aan een betere luchtvochtigheid. Dat is goed voor de gezondheid en zorgt ervoor dat de glazen serre die u wilt aanbouwen lang meegaat; een goede luchtvochtigheid voorkomt schimmels en vochtplekken. U kunt de glazen serre die u wilt aanbouwen tevens voorzien van glazen wanden die voor een betere isolatie zorgen en u voorzien van het gemak om zowel binnen als buiten te zitten in de serre.
Bovendien draagt een glazen serre aanbouwen bij aan een moderne uitstraling in de tuin. De materialen die gebruikt worden om een glazen serre te plaatsen gaan tevens lang mee en hebben weinig tot geen onderhoud nodig (behalve het poetsen van het glas).
Een luxe, glazen serre aanbouwen heeft dus veel voordelen ten opzichte van een serre van hout. De Aanbouw Expert helpt u graag als u een luxe, glazen serre wilt aanbouwen. Neemt u gerust contact met ons op voor alle informatie.

20120116_34
Prefab serre

Wat zijn de kosten van een luxe serre?

De kosten van een serre kunnen natuurlijk heel erg uiteen lopen; u kunt het zo duur of goedkoop maken als u zelf wil. Ook zit er veel verschil tussen een serre op maat of een prefab serre aanbouw. Natuurlijk is dit ook afhankelijk van alle extra’s die u erbij zou willen. Denk daarbij aan zonwering, vloer/laminaat, airco/verwarming, schuifpui enzovoorts. Hoe meer luxe in uw serre wilt aanbouwen, hoe hoger de kosten van de serre worden. Ook kan een glazen serre aanbouwen duurder uitvallen dan een houten serre, al dient u rekening te houden met kosten die u voorkomt als u een aanbouw van specifiek materiaal kiest. Een luxe, glazen serre aanbouwen kan wellicht duurder zijn in aanschaf, er zijn geen onderhoudskosten zoals hout dat met zich mee brengt. Bovendien gaan materialen zoals kunststof, staal en glas langer mee.
Wanneer u een glazen serre laat aanbouwen, is er veel keus in soorten glas. Zo kunt u kiezen voor standaard dubbel glas, maar ook voor
HR+++, wat de isolatiewaarde aanzienlijk verhoogt. Dit scheelt een hoop in kosten voor verwarmen; een aanbouw van glas kan de investering dubbel en dwars waard zijn.

Zoals u kunt zien, is er geen eenduidig antwoord als het gaat om de kosten voor een luxe serre aanbouwen. De Aanbouw Expert bespreekt graag uw wensen met u, zodat we de serre waar u altijd al van gedroomd heeft kunnen realiseren.

Kosten serre aanvragen met offerte

Wilt u graag weten wat de specifieke kosten van een serre bij u aan huis gaan zijn? Dan kunt u het beste een offerte bij ons aanvragen. Wij komen graag bij u langs om de situatie te bekijken en maken dan een offerte op maat, zodat u een duidelijke raming van de kosten hebt. Neem voor meer informatie contact met ons op!

    Uw keuze:

    Kies uw model:

    * verplichte velden

    Call Now Button