Uitbouw van uw woning

Zit u eraan te denken om uw woning uit te bouwen om wat meer ruimte in huis te creëren? Dan heeft u daar natuurlijk een specialist voor nodig. De Aanbouw Expert is gespecialiseerd op het gebied van aanbouw, uitbouw en opbouw en adviseert u graag waarna we de gehele uitbouw voor u kunnen realiseren.

Het verschil tussen uitbouw en aanbouw van uw huis

Veel mensen denken dat een aanbouw en een uitbouw hetzelfde is. Het wordt dan vaak ook in één adem genoemd of zelfs door elkaar gebruikt. Echter zit er zeker wel verschil tussen de twee. Dit verschil is ook redelijk simpel. Bij een aanbouw wordt er een volledig nieuwe constructie gerealiseerd die bijvoorbeeld aan de gevel van een bestaand pand wordt gebouwd. Bij een uitbouw gaat het niet om een compleet nieuwe constructie; hierbij wordt enkel een bestaande ruimte (vaak de woonkamer of keuken) vergroot.

Prefab uitbouw

Met een prefab uitbouw kunt u gemakkelijk extra woonruimte creëren. Prefab betekent niet meer dan voorgefabriceerd. Dat betekent dat een prefab uitbouw nooit op maat gemaakt is, maar vooraf bij ons op de werkplaats gemaakt is en vervolgens aan uw huis gezet wordt. Waar het zetten van een traditionele uitbouw lang kan duren, is dat bij een prefab uitbouw zo gedaan omdat alles al gemaakt is. Vaak is het mogelijk om de prefab uitbouw in enkele dagen te zetten!

Prefab uitbouw: een goedkoper alternatief

Over het algemeen is een prefab uitbouw ook wat goedkoper dan een op maat gemaakte uitbouw. Dat is natuurlijk logisch; alles wordt bij ons al gemaakt en er wordt niets op maat gemaakt. Hierdoor kunnen wij uw woning voorzien van een goedkope uitbouw. Een prefab uitbouw heeft nog meer voordelen. Zo heeft u, en natuurlijk ook uw buren, minder overlast omdat de prefab uitbouw natuurlijk snel gezet kan worden. Daarnaast heeft onze prefab uitbouw een zeer hoge isolatiewaarde en is deze van uitstekende kwaliteit. Ook een prefab uitbouw zal voelen als deel van uw huis en biedt u een stuk meer woonruimte. Het verhoogt de waarde van uw woning en natuurlijk ook uw woongenot!

Lees hier over de kosten van alle uitbouw soorten!

Uitbouw van een tussenwoning, hoekwoning of rijtjeshuis: het is allemaal mogelijk

Of u nu een tussenwoning, hoekwoning of rijtjeshuis hebt, een uitbouw is vrijwel altijd te realiseren. Wanneer het gaat om een tussenwoning of rijtjeshuis kan er vaak alleen aan de achterkant of voorkant uitgebouwd worden. Het is belangrijk om bij de gemeente te controleren wat de mogelijkheden zijn en of u daar een vergunning voor nodig hebt.

Uitbouw achterzijde of voorkant woning

Een uitbouw wordt vaak gedaan aan de achterzijde of juist de voorkant van de woning. Heeft u bijvoorbeeld een kleine keuken en wilt u graag een kookeiland? Dan is een uitbouw een uitstekende oplossing. Of vindt u de woonkamer te klein en zou u graag een grote hoekbank hebben waar u helemaal tot rust kan komen? Dan kiest u voor een uitbouw aan de kant van de woonkamer. Vaak is het makkelijker om een uitbouw aan de achterzijde van de woning te doen, omdat de achtertuin vaak groter is dan de voortuin en er dus simpelweg meer ruimte is. Daarbij moet u er natuurlijk wel op letten dat u nog wel wat tuin overhoudt om lekker in te kunnen zitten en dat niet de hele tuin verloren gaat aan de uitbouw.

De aanbouwexpert

Schakel een aannemer in voor uw uitbouw

Wanneer u graag uw woning wilt uitbouwen, is het verstandig om een aannemer in te schakelen van De Aanbouw Expert. Zo wordt u begeleid in het hele proces. Wij adviseren u over de juiste manier van uitbouwen en we zorgen er natuurlijk voor dat de uitbouw van uw woning geheel naar wens wordt uitgevoerd. Neem voor meer informatie vrijblijvend contact met ons op.


    Uw keuze:    * verplichte velden

    Call Now Button