Uitbouw van uw woning

Zit u eraan te denken om uw woning uit te bouwen om wat meer ruimte in huis te creëren? Wilt u bijvoorbeeld een uitbouw aan de voorkant van uw woning? Dan heeft u daar natuurlijk een specialist voor nodig. De Aanbouw Expert is gespecialiseerd op het gebied van een aanbouw aan een woning, maar ook voor een uitbouw en opbouw adviseren we u graag, waarna we de gehele uitbouw voor u kunnen realiseren.

Het verschil tussen uitbouw en aanbouw van uw huis

Veel mensen denken dat een aanbouw en een uitbouw hetzelfde is. Het wordt dan vaak ook in één adem genoemd of zelfs door elkaar gebruikt. Echter zit er zeker wel verschil tussen de twee en dit verschil is redelijk simpel. Bij een aanbouw wordt er een volledig nieuwe constructie gerealiseerd die bijvoorbeeld aan de gevel van een bestaand pand wordt gebouwd. Bij een uitbouw gaat het niet om een compleet nieuwe constructie; hierbij wordt enkel een bestaande ruimte (vaak de woonkamer of keuken) vergroot.

Uw uitbouw kosten berekenen

Gebruik onze handige tool hieronder om de kosten uitbouw voor uw woning te berekenen.

Prefab uitbouw

Met een prefab uitbouw kunt u gemakkelijk extra woonruimte creëren. Prefab betekent niet meer dan “voorgefabriceerd”. Dat betekent dat een prefab uitbouw nooit op maat gemaakt is, maar vooraf bij ons op de werkplaats gemaakt is en vervolgens aan uw huis gezet wordt. Waar het zetten van een traditionele uitbouw lang kan duren, is dat bij een prefab uitbouw zo gedaan, omdat alles al gemaakt is. Vaak is het mogelijk om de prefab uitbouw in enkele dagen te zetten!

Prefab uitbouw: een goedkoper alternatief

Over het algemeen is een prefab uitbouw ook wat goedkoper dan een op maat gemaakte uitbouw. Dat is natuurlijk logisch; alles wordt bij ons al gemaakt en er wordt niets op maat gemaakt. Hierdoor kunnen wij uw woning voorzien van een goedkope uitbouw. Een prefab uitbouw heeft nog meer voordelen. Zo heeft u, en natuurlijk ook uw buren, minder overlast omdat de prefab uitbouw natuurlijk snel gezet kan worden. Daarnaast heeft onze prefab uitbouw een zeer hoge isolatiewaarde en is deze van uitstekende kwaliteit. Ook een prefab uitbouw zal voelen als deel van uw huis en biedt u een stuk meer woonruimte. Het verhoogt de waarde van uw woning en natuurlijk ook uw woongenot!

WAT KOST EEN UITBOUW?

Wanneer u eraan zit te denken om een uitbouw aan uw woning te laten plaatsen, is het kostenplaatje daarbij natuurlijk heel belangrijk. U bent waarschijnlijk benieuwd naar de gemiddelde kosten voor een uitbouw. Wat is uw budget en komt dat overeen met de kosten van een uitbouw? Natuurlijk verschillen de gemiddelde kosten van een uitbouw per woning, maar wij kunnen u alvast een inschatting geven van wat de kosten ongeveer zullen zijn.
Er zijn natuurlijk verschillende factoren van invloed op de kosten van een uitbouw:

 • De grootte van de uitbouw. Dit is een van de belangrijkste factoren wanneer het aankomt op de opbouw van de kosten van een uitbouw. Hoe groter een uitbouw is, hoe meer materiaal er natuurlijk nodig is, maar ook hoe meer arbeidsuren er nodig zijn.
 • Prefab of casco uitbouw? De kosten voor een prefab uitbouw verschillen nogal met een casco uitbouw. Een prefab uitbouw is vaak een stuk goedkoper omdat hier verder niets meer aan gedaan hoeft te worden. Bij een casco uitbouw kan er veel aangepast worden en heeft u invloed op de gebruikte materialen.
 • Welke materialen worden gebruikt? De kosten van de uitbouw zijn ook afhankelijk van het materiaal dat gebruikt wordt. Er kan bijvoorbeeld gekozen worden voor een uitbouw met houtskelet of een gemetselde uitbouw, waarbij een uitbouw met houtskelet natuurlijk een stuk goedkoper is. Ook wanneer er gekozen wordt voor bijzondere stenen of metselpatronen, heeft dat invloed op de kosten.

Lees hier over de kosten van alle uitbouw soorten!

ANDERE FACTOREN DIE VAN INVLOED ZIJN OP DE KOSTEN VAN EEN UITBOUW

Bovenstaande factoren zijn wel de meest belangrijke factoren die van invloed zijn op de kosten van een uitbouw, maar er zijn er natuurlijk nog meer. Wanneer u kiest voor een casco uitbouw, zijn er natuurlijk veel verschillende opties waaruit u kan kiezen. Zo lopen de kosten van glas bijvoorbeeld flink uiteen. Kiest u voor dubbel glas of voor HR+++ glas? Dat kan de helft schelen in kosten, maar ook in wat het u op lange termijn oplevert! Natuurlijk heeft HR+++ glas ook weer een positieve invloed op uw energierekening; dus dat is zeker iets wat u in overweging moet nemen. Daarnaast moet de uitbouw natuurlijk ook voorzien worden van licht, verwarming, extra stopcontacten etcetera. Het gaat immers niet alleen om de buitenkant, maar ook om de binnenkant!

WAARDEVERHOGING VAN DE WONING DOOR EEN UITBOUW

Wanneer u kiest voor een uitbouw van de voorkant uw woning, verhoogt u natuurlijk het woonoppervlak. Dat zorgt er eigenlijk altijd al meteen voor dat de waarde van uw woning zal stijgen. Wanneer u ook kiest voor extra’s, zoals vloerverwarming of extra isolatie, draagt dit ook zeker bij aan de waarde van uw woning. Maar natuurlijk zet u vooral een uitbouw aan uw woning voor uw eigen woongenot. U profiteert van veel meer ruimte waardoor u nog prettiger zal wonen!

De aanbouwexpert

Uitbouw van een tussenwoning, hoekwoning of rijtjeshuis: het is allemaal mogelijk

Of u nu een tussenwoning, hoekwoning of rijtjeshuis hebt, een uitbouw is vrijwel altijd te realiseren. Wanneer het gaat om een tussenwoning of rijtjeshuis, kan er vaak alleen aan de achterkant of voorkant uitgebouwd worden. Het is belangrijk om bij de gemeente te controleren wat de mogelijkheden zijn en of u daar een vergunning voor nodig hebt.

Uitbouw achterzijde of voorkant woning

Een uitbouw wordt vaak gedaan aan de achterzijde of juist de voorkant van de woning. Heeft u bijvoorbeeld een kleine keuken en wilt u graag een kookeiland? Dan is een uitbouw een uitstekende oplossing. Of vindt u de woonkamer te klein en zou u graag een grote hoekbank hebben waar u helemaal tot rust kan komen? Dan kiest u voor een uitbouw aan de kant van de woonkamer. Vaak is het makkelijker om een uitbouw aan de achterzijde van de woning te doen, omdat de achtertuin vaak groter is dan de voortuin en er dus simpelweg meer ruimte is. Daarbij moet u er natuurlijk wel op letten dat u nog wel wat tuin overhoudt om lekker in te kunnen zitten en dat niet de hele tuin verloren gaat aan de uitbouw.

Schakel een aannemer in voor uw uitbouw

Wanneer u graag uw woning wilt uitbouwen, is het verstandig om een aannemer in te schakelen van De Aanbouw Expert. Zo wordt u begeleid in het hele proces. Wij adviseren u over de juiste manier van uitbouwen en we zorgen er natuurlijk voor dat de uitbouw van uw woning geheel naar wens wordt uitgevoerd. Neem voor meer informatie vrijblijvend contact met ons op.

Een offerte voor uw uitbouw

Wanneer u graag de precieze kosten voor uw uitbouw wilt weten, is het verstandig om een offerte aan te vragen. U kunt hieronder gemakkelijk een offerte aanvragen voor uw uitbouw! Vul hieronder uw gegevens in en wij zorgen voor een op maat gemaakte offerte voor uw uitbouw. Voor meer informatie kunt u ook altijd contact met ons opnemen door te bellen naar 070-7370335. De Aanbouw Expert verzorgt uitbouw aan woningen door heel Nederland!

  Uw keuze:

  Kies uw model:

  * verplichte velden

  Call Now Button