Zonnepanelen

Zonnepanelen

 

Met de zonnepanelen van de Aanbouw Expert wekt u stroom op die u vervolgens in huis kunt gebruiken. Op het moment dat u minder stroom in uw huis verbruikt dan door het zonnestroom systeem wordt opgewekt, draait uw elektriciteitsmeter achteruit. Op het moment dat u meer verbruikt dan dat u opwekt (tijdens de avond en nacht) draait uw meter vooruit. U zit dus nooit zonder stroom en de stroom die u in de zomermaanden tijdens uw vakantie heeft opgewekt, kunt u zonder problemen in de donkere wintermaanden weer verbruiken. Indien u een digitale meter heeft, dan zal deze niet achteruit draaien. Dit soort meter heeft een apart telwerk voor terug levering. Bij de jaarlijkse meteropname worden verbruikte en terug geleverde energie met elkaar verrekend op de energienota. Als uw zonnestroomsysteem op jaarbasis net zoveel energie opwekt als dat u verbruikt, dan bedraagt uw nota €0,-. Het is zelfs mogelijk dat u meer stroom heeft opgewekt dan u heeft verbruikt en in dat geval krijgt u geld terug van uw energieleverancier.

 

Hoeveel kosten zonnepanelen?

Een gemiddeld huishouden in Nederland verbruikt c.a. 4000 KWh (Kilowatt uur) per jaar. Bij de goedkoopste energieleverancier is dat al snel 800 euro per jaar. Om aan deze energiebehoefte te voldoen zult u ca. 24-30 vierkante meters aan zonnepanelen nodig hebben. Een volledig systeem, inclusief montage op uw dak, zou dan ca. 8000,- euro kosten. Dat betekent dat u uw investering binnen 10 jaar kunt terugverdienen. Omdat er vele keuzemogelijkheden zijn in de type zonnepanelen en apparatuur maken wij graag voor u een offerte op maat.

 

 

 

Mag ik zonnepanelen plaatsen zonder toestemming van mijn energieleverancier?

 

Ja, dat mag, maar u moet wel melden bij uw leverancier dat u zonnepanelen heeft om verwarring over de meterstanden te voorkomen. De terug levering en opwekking van zonnestroom is geregeld in de elektriciteitswet van Nederland. Iedere energieleverancier in Nederland moet zich aan deze wet houden.

 

Moeten er nog speciale dingen gebeuren in mijn woning?

 

Er zijn geen speciale voorzieningen nodig in de woning als u kiest voor zonnepanelen. De zonnepanelen worden geleverd met een klein kastje, de zogenaamde omvormer. Na het aansluiten van de zonnepanelen op de omvormer wordt de omvormer aangesloten op een geschikt stopcontact in uw huis. In sommige gevallen moet er een nieuw stopcontact worden aangelegd. De Aanbouw Expert verzorgt de aanleg van een nieuw stopcontact indien nodig en dit is bij de installatie inbegrepen. Vanaf dat moment kunt u stroom gaan produceren.

Call Now Button