Aanbouw kosten

Een woning aanbouw levert direct meer leefruimte op. Een extra slaapkamer, een grotere woonkamer, een garage, serre of andere aanbouw. Voordat u besluit tot uitbouwen of aanbouwen aan de woning wilt u natuurlijk meer informatie over de aanbouw kosten die u kunt verwachten. Op deze pagina kunt u hierover uitgebreide informatie vinden.

Wilt u zelf de kosten aanbouw berekenen? Op de website van de Aanbouw Expert kunt u zelf de kosten berekenen van alle varianten aanbouw die wij bieden. Het is mogelijk om de maten aan te passen, u kunt kiezen uit verschillende materialen, de wijze van afwerking en meer. Na uw berekening krijgt u een indicatie van de gemiddelde kosten van de uitbouw voor uw woning. Voor een exacte offerte kunt u contact met ons opnemen, uiteraard geheel vrijblijvend. U vindt de Aanbouw Expert in elke stad, door héél Nederland.

Duurzaam

Door uw aanbouw efficiënt en doordacht te bouwen, kunnen wij zuiniger omgaan met materialen, sneller bouwen en een hogere kwaliteit leveren

Levenslange funderingen

Doordat de funderingen van De Aanbouw Expert niet van staal zijn gemaakt gaan ze levenslang mee

Maatwerk

Wij denken met u mee en kijken naar uw behoeften. Als Prefab niet bij uw wensen past kijken wij verder met maatwerk oplossingen

Wat zijn de kosten van een aanbouw?

Wilt u gaan verbouwen? Dan zult u daar een bepaald budget voor moeten reserveren. ‘Wat zijn de kosten voor een aanbouw?’ is een vraag die wij dan ook regelmatig ontvangen. Op deze vraag is geen eenduidig antwoord te geven, want de gemiddelde kosten van een aanbouw zijn afhankelijk van allerlei factoren. De factoren die van invloed op de kosten van een aanbouw zijn:

 1. De grootte van de aanbouw
 2. Het soort aanbouw
 3. Prefab of casco aanbouw
 4. Gebruikte materialen
 5. De afwerking van de aanbouw
 6. Overige factoren

Een aanbouw aan uw woning levert tal van voordelen op. Zo zal een grote aanbouw uw woning in waarde laten stijgen en geniet u direct zelf van de extra gecreëerde leefruimte. Een grote aanbouw kan nodig zijn in verband met de komst van een kind maar ook noodzakelijk zijn in verband met een praktijk aan huis. Natuurlijk kan een grote aanbouw ook puur voor uw plezier zijn: genieten van een buitentuin, een grotere werkkamer, woonkamer of het creëren van een bijkeuken.

Aanbouw, uitbouw tot opbouw. Prefab tot Maatwerk. Door heel Nederland!

Prijsvoorbeelden aanbouw

Hieronder vindt u prijsvoorbeelden en indicaties van kosten van verschillende werkzaamheden voor uw aanbouw. Van belang is ook de gewenste uitstraling: klassiek? Landelijk? Modern? Gebaseerd op een breedte van 5 meter en een diepte van 3 meter moet u denken aan de volgende gemiddelde kosten voor een aanbouw:

 • Standaard uitvoering: €25.500 – € 29.000 (prefab) en €18.750 – €23.000 (casco)
 • Klassiek/modern uitvoering: € 30.000 – €34.000 (prefab) en €26.000-29.000 (casco)

De goedkoopste optie is de keuze voor een prefab oplossing zonder extra’s. De afwerking neemt u zelf voor uw rekening. Een dergelijke aanbouw kost tussen de €25.000 en €29.000. Wilt u extra’s en zelf niets doen aan de afwerking, dan liggen de kosten voor dezelfde aanbouw hoger: tussen de €30.000 en €35.000.

Gaat u voor de meest luxe optie zoals een grote, moderne aanbouw, op maat gemaakt? Dan kan de prijs oplopen tot €50.000. Deze prijs is wel inclusief allerlei extra’s: vloerverwarming, schuifpui, elektra en kozijnen alsmede hoge kwaliteit afwerking.

Per extra halve meter in de breedte dient u rekening te houden met een kostprijs van ca. €1000. Per extra halve meter diepte moet u rekenen op ca. €1250.

Zo ziet u dat de ene aanbouw de andere niet is en dat de kosten daarom erg kunnen variëren. Wilt u een prijsindicatie voor uw aanbouw? Neem dan contact met ons op.

Vraag gemakkelijk een offerte aan

  Uw keuze:

  Aanbouw, uitbouw tot opbouw. Prefab tot Maatwerk. Door heel Nederland!

  Meest gestelde vragen

  Verdient u de kosten voor een aanbouw terug doormiddel van waardeverhoging van uw woning?

  Het realiseren van een aanbouw aan de woning heeft tal van voordelen. Allereerst het voordeel van de extra ruimte. Een extra slaapkamer, een werkkamer, bijkeuken, garage, een grotere woonkamer of een andere ruimte geeft u extra woongenot. U profiteert daar meteen van. Het stelt u bijvoorbeeld in staat thuis te werken, een hobby uit te oefenen zoals drummen in de garage of schilderen in uw eigen atelier. Natuurlijk zijn de kosten voor de aanbouw niet gering, maar u kunt die kosten (meestal gedeeltelijk) terug krijgen bij verkoop van de woning. Bovendien kunt u de kosten voor de aanbouw terugverdienen als u deze goed isoleert, waardoor u bespaart op de gas- en energierekening.

  Uw woning ziet er aantrekkelijker uit door de aanbouw, mits deze professioneel is uitgevoerd en past bij de stijl van uw huis. Uw woning krijgt door de extra slaapkamer, de garage of de grotere badkamer meer waarde. Als u ervoor kiest extra’s aan te brengen, dan verhoogt dit ook nog eens de waarde van uw pand. Denk aan vloerverwarming, een dakterras of extra isolatie waardoor minder geld hoeft uitgegeven aan verwarming. Bovendien kunt u extra licht creëren in de ruimte, door bijvoorbeeld een lichtkoepel, wat de waarde van de woning verhoogt.
  Door in een aanbouw te investeren, verdient u de kosten altijd terug – ofwel door uw woning te verkopen, ofwel doordat uw woongenot aanzienlijk verbetert.

  Wat is het verschil tussen aanbouw, uitbouw en opbouw

  Een aanbouw aan de woning houdt in dat een afzonderlijke ruimte aan het hoofdgebouw wordt toegevoegd. Deze aanbouw is bereikbaar via de hoofdwoning. Bijvoorbeeld een bijkeuken aan de keuken of een extra werkkamer op de begane grond die vanuit de hoofdwoning bereikbaar is. Met een uitbouw vergroot u een bestaande ruimte. U vergroot bijvoorbeeld de keuken, de badkamer of de woonkamer. Een opbouw is een extra verdieping bovenop de bestaande bouw. Dit wordt ook wel een dakopbouw genoemd.

  De gemiddelde kosten voor uitbouw of opbouw kunnen ook variëren van de kosten die een aanbouw met zich meebrengt. Voor meer zekerheid van de kosten van de aanbouw voor uw woning, kunt u gerust een vrijblijvende offerte bij ons aanvragen.

  Zelf uw aanbouw verzorgen of door een expert?

  Natuurlijk zijn de kosten van zelf bouwen lager dan wanneer u de aanbouw van een woning door een expert laat uitvoeren. U moet zich daarbij echter afvragen of goedkoop niet duurkoop wordt. Het aanbouwen van ruimtes aan de woning vraagt om uitgebreide expertise. De fundering moet goed zijn, de materiaalkeuze moet in orde zijn, er is vakkennis nodig op het gebied van metselen, stukwerk, elektra en er moet goed worden gemeten. De materiaalkosten vormen de grootste kostenpost en die bent u kwijt, of u nu zelf bouwt of dit uit handen geeft. Mocht u fouten maken bij de uitvoering dan kan dit ongewenste kosten met zich meebrengen voor herstelwerkzaamheden. Indien u de aanbouw niet goed plaatst dan kan dit problemen opleveren met de gemeente, met buren en uiteindelijk zelfs de waarde van uw pand verlagen.

  Nog vragen? Wij helpen u graag verder

   Offerte aanvragen

   Vraag gemakkelijk een offerte aan

    Uw keuze:

    Call Now Button