Groendaken: natuurlijke dakbedekking

GreenRoof

 

Groendaken

 

Een groendak is een extra laag op uw bestaande dak. Als eerste wordt een wortel vaste dakbedekking geplaatst op het dak. Hierboven komt een afwateringsprofiel met een drainagelaag zodat regenwater nog weg kan stromen. Water kan door deze laag wel weg maar zand en stof niet. Op de drainagelaag komt een mengsel van aarde en substraat. In dit mengsel kunnen verschillende grassen en bloemen worden gezaaid.

 

Afhankelijk van de sterke van het dak kunnen verschillende diktes grond en substraat worden aangebracht op groendaken. Hoe dikker deze laag des te groter de planten op het dak kunnen worden. Echter, er zal altijd rekening moeten worden gehouden met het gewicht van de groendaken en de sterkte van het dak. Daarom kan vaak bij bestaande woningen slechts een eenvoudig groendak met gras, kleine bloemen en sedum worden gekweekt.

RoofSection

 

Regenwateropvang

 

Het is noodzakelijk om zuinig met drinkwater om te gaan. Alles wat leeft kan niet zonder water en water is veel schaarser dan u denkt. Minder dan 1% van het water op aarde is geschikt als drinkwater, 97% is zeewater, bijna 3% is ijs en de rest is sterk vervuild of onbereikbaar (te diep). De vraag naar water blijft echter alsmaar stijgen en in een toenemend aantal landen heerst waterschaarste. Desondanks wordt kostbaar drinkwater nog steeds op grote schaal onnodig verspild en vervuild.

 

Een regenwater opvanginstallatie met opslagtank en waterleidingen van de tank naar de woning is eenvoudig en voordelig aan te leggen. Daarmee vangt u drie vliegen in één klap: zowel de riolering als de waterzuivering worden ontlast, én u bespaart kostbaar drinkwater. Voor een gezin van 4 personen kan dit oplopen tot een besparing van wel 80.000 liter ofwel 80 m³ per jaar. De installatie werkt volautomatisch. Wanneer de opslagtank onverhoopt leeg raakt wordt automatisch overgeschakeld op drinkwater. Bijkomend voordeel van regenwater is de natuurlijke zachtheid. Zo krijgt u op natuurlijke wijze een zachte was zonder gebruik van chemische wasverzachters.

 

Wilt u meer informatie over groendaken of een van onze andere diensten neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Call Now Button