Prefab betonwoning laten bouwen

Veel prefab woningen worden gemaakt van hout, maar het is ook mogelijk om een prefab woning van beton te laten bouwen. Betonbouw houdt in dat de ruwbouw volledig uit beton bestaat, bij prefab betonwoningen wordt de beton van tevoren in de fabriek in de gewenste vorm en afmeting gegoten.

Prefab woningen beton

Prefab betonwoningen zijn kant-en-klare woningen gemaakt van o.a. beton. Het beton wordt voor plaatsing in een fabriek geproduceerd. Dit gebeurt onder ideale omstandigheden waardoor het productieproces snel en efficiënt verloopt. Doordat weersomstandigheden zoals regen, sneeuw of hagel geen invloed hebben op de productie, kan prefab betonbouw veel sneller gerealiseerd worden dan bijvoorbeeld nieuwbouw. Dit heeft als voordeel voor u dat u veel tijdwinst heeft e dat u sneller de woning kunt betrekken. In prefab betonelementen zijn dingen als kozijnen, leidingen, gevelafwerking en isolatiemateriaal al toegevoegd. Vervolgens worden de bouwmaterialen naar de gewenste locatie vervoerd en door middel van speciale verbinden aan elkaar gekoppeld. Het resultaat? Een prefab betonwoning die staat als huis!

KELDER PLAATSEN - kopie

Wilt u meer informatie? Lees hier meer over prefab!

Wat is het verschil tussen prefab beton en gestort beton?

Prefab beton verschilt op een aantal punten van gestort beton. Zo is prefab beton een goedkopere bouwmethode en is er een kortere periode nodig om het beton te gieten en te laten uitharden. Daarnaast is prefab beton van uitstekende kwaliteit, doordat het onder de meest ideale omstandigheden is vervaardigd (geen weersinvloeden tijdens het productieproces). Daarnaast is het productieproces beter voor het milieu dan gestort beton. Dit komt doordat het betonafval direct hergebruikt kan worden om nieuw beton van te maken. Ook de mallen die gebruikt worden voor de productie van de betonnen panelen, kunnen opnieuw gebruikt worden. In deze opzichten verschilt prefab beton dus van gestort beton.

pexels-scott-webb-2117937
Easterwierrum, 070716
Kingspan TEK
Foto: Sjef Prins - APA Foto

Aanbouw, uitbouw tot opbouw. Prefab tot Maatwerk. Door heel Nederland!

Prefab betonwoning prijs

Aangezien er veel zaken zijn om rekening mee te houden is het lastig om een vaste prijs op te geven voor prefab betonbouw. De prijs van een prefab betonwoning wordt onder meer bepaald door het ontwerp van de woning, de gekozen afwerking en de totale oppervlakte. Hierdoor verschillen prefab projecten toch steeds van elkaar. Wilt u een offerte ontvangen voor een prefab betonwoning? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag!

    Uw keuze:

    Kies uw model:

    * verplichte velden

    Call Now Button