Prefab huis laten bouwen

Prefab huizen worden steeds populairder. Het bouwen van het huis verloopt zeer snel en het kostenplaatje voor deze woningen is vaak voordeliger door het efficiënte bouwproces. Veel mensen kiezen er daarom voor om een prefab woning te laten bouwen. Is dit ook iets voor u? Bekijk dan onze mogelijkheden op het gebied van prefab woningen.

Waarom kiezen voor het laten bouwen van een kant-en-klaar prefab huis?

Een prefab woning laten bouwen heeft verschillende voordelen. Zo is de bouwtijd korter dan nieuwbouw. Een oplevering kan al binnen 6 weken gerealiseerd zijn. Daarnaast worden de grote delen van de constructies in de fabrieken gebouwd. Dit wordt onder ideale omstandigheden gedaan (geen last van slechte weersomstandigheden) waardoor het bouwproces geen vertraging oploopt. Het is dus afhankelijk van uw wensen en eisen op woongebied hoe snel de bouw gerealiseerd kan zijn. Een ander pluspunt is dat u direct weet wat de kosten zullen zijn voor het bouwen en afwerken. Daarnaast kunt u een prefab woning helemaal naar uw wensen en stijl laten aanpassen, zodat uw huis echt bij uw smaak past. Zo kunnen er moderne prefab woningen gebouwd worden, maar ook woningen in een jaren ‘30-stijl. Daarnaast zijn prefab huizen stevig en zeer goed geïsoleerd. Kort samengevat zijn de volgende voordelen voor prefab woningen:

 • Bouw kan snel gerealiseerd worden (binnen 6 weken)
 • Bouwproces gebeurt onder ideale omstandigheden in de fabriek
 • Ontwerp is volledig aan te passen naar jouw wensen
 • Goed geïsoleerde woningen
 • Totale kostenplaatje is vooraf bekend
 • Prijs van een prefab woning is voordelig t.o.v. andere woningen zoals nieuwbouw
Oss,110919 - Foto Ruben Meijerink / APA FOTO
Foto’s in opdracht Kingspan. Project Horzak te Oss.Wandpanelen en Dakpanelen (110919)

Wilt u meer informatie? Lees hier meer over prefab!

Wat zijn de kosten voor een prefab woning?

Prefab is een afkorting voor prefabricage. Dat wil zeggen dat de grote delen van de woning al in de fabriek in elkaar worden gezet. Dit scheelt tijd en is zeer efficiënt. Een prefab woning laten bouwen kan hierdoor al in 6 weken gerealiseerd zijn. Wilt u een prefab huis laten bouwen, dan zijn de kosten natuurlijk ook niet geheel onbelangrijk. De kosten voor een prefab casco woning hangen af van het ontwerp van het huis en de materiaalkeuzes. Hierdoor kunnen de prijzen voor prefab huizen sterk uiteen lopen. Zo zal een kleine prefab woning een andere prijs hebben dan een prefab twee-onder-een-kapwoning. Prefab huizen die met exclusieve materialen zijn gemaakt, zullen eveneens hogere prijzen hebben dan goedkope prefab woningen. Wilt u dus een eigen prefab huis laten bouwen, dan kunt u de kosten dus beïnvloeden door uw materiaalkeuze

De_Aanbouw_expert_Prefab_1
Oss,110919 - Foto Ruben Meijerink / APA FOTO
Foto’s in opdracht Kingspan. Project Horzak te Oss.Wandpanelen en Dakpanelen (110919)

Waar op letten bij een prefab huis bouwen?

Wilt u een prefab woning bouwen die modern is, of wilt u juist zo goedkoop mogelijk een ecohuis prefab laten bouwen, wat past bij uw ecologische levensstijl? Wat uw woonwens ook is, de AanbouwExpert kan het voor u realiseren! Wilt u een prefab woning laten bouwen , dan is uiteraard de prijs van belang. Het is daarbij ook goed om te weten dat een prefab woning een levensloopbestendige woning is, dus u bent verzekerd van vele jaren woonplezier. Let echter wel op dat u van tevoren goed weet wat u wilt qua design en ontwerp van uw woning. Wanneer de muren, vloeren en het dak eenmaal gemonteerd zijn is het zeer lastig om dit nog aan te passen, later bijbouwen is vaak niet mogelijk. Hetzelfde geldt voor de plaatsing van leidingen en stopcontacten. Kijk ook eens bij prefab aanbouw, prefab uitbouw en prefab opbouw wanneer u interesse heeft in het uitbreiden van uw huidige woning.

Wees u ook bewust van het feit dat er transportkosten berekend kunnen worden. Doordat prefab woningen in de fabriek gemaakt worden, moet dit vervoerd worden naar de bouwplaats. Wanneer de afmetingen van de prefab onderdelen te groot zijn voor vervoer via de openbare weg, zal hiervoor speciaal transport geregeld moeten worden. Daarnaast moet een prefab woningbouw in het gemeentelijke omgevingsbeleid passen. Dit zijn dus zaken waar u rekening mee dient te houden, alvorens u begint met de bouw van uw prefab woning.

Aanbouw, uitbouw tot opbouw. Prefab tot Maatwerk. Door heel Nederland!

Neem contact met ons op voor meer informatie

Wilt u meer weten over prefab woningen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie of een offerte.

  Uw keuze:

  Kies uw model:

  * verplichte velden

  Call Now Button