De aanbouwexpert

Woning vergroten? Dit zijn de mogelijkheden

Vindt u uw woning wat aan de kleine kant, maar zou u er liever wel blijven wonen? Het is zeker niet altijd nodig om te verhuizen wanneer u graag groter zou willen wonen! Er zijn namelijk eindeloze mogelijkheden om uw woning te vergroten. Wij zijn hierin gespecialiseerd en vertellen u graag wat de mogelijkheden zijn. 

Woning aan de achterkant vergroten

De meeste mensen kiezen ervoor om de woning aan de achterkant te vergroten wanneer ze graag meer ruimte in huis willen. Dit is zo toegankelijk, omdat u er dan zelf voor kiest om ruimte van de tuin in te leveren voor meer woonruimte. Dit kan gedaan worden met een aanbouw of een uitbouw. Let er daarbij op dat er een verschil zit tussen een aanbouw en een uitbouw. Bij een aanbouw wordt er namelijk een volledig nieuwe constructie gerealiseerd die aan de gevel wordt gebouwd en bij een uitbouw wordt enkel een bestaande ruimte vergroot en gaat het dus niet om een compleet nieuwe constructie. Wanneer u kiest voor een aanbouw of uitbouw, zal de woonruimte aanzienlijk toenemen. U kunt daarbij kiezen tussen een op maat gemaakte of prefab uitbouw of aanbouw.

Daarnaast kunt u er ook voor kiezen om een serre te laten zetten. Voor de meeste serres heeft u ook geen vergunning nodig en kunnen deze zo geplaatst worden. U kunt dan kiezen voor een op maat gemaakte of prefab serre. De kwaliteit en uitstraling van prefab serres worden steeds beter, waardoor dit vaak een goede én goedkope optie is.

WILT U MEER INFORMATIE?

Woning aan de voorkant vergroten

Wilt u juist geen ruimte in de achtertuin inleveren en liever een grote woonkamer? Er zijn ook verschillende mogelijkheden om uw woning aan de voorkant te vergroten. Wanneer u echt een aanzienlijk stuk wil vergroten, kunt u ook aan de voorkant van uw woning kiezen voor een aan- of uitbouw. Echter ligt dit bij gemeenten vaak wat gevoeliger en moet hiervoor in vrijwel alle gevallen een vergunning worden aangevraagd. 

U kunt echter ook kiezen voor een erker. Dit is namelijk een stuk minder ingrijpend als een echte aanbouw en maakt vaak toch een groot verschil. De meeste erkers zijn ongeveer 1 bij drie, maar deze drie vierkante meter extra biedt een zee van ruimte. Daarnaast is het natuurlijk ook mogelijk om een erker te laten zetten in een andere afmeting en ook hierbij kunt u kiezen tussen een op maat gemaakte of prefab erker. 

De-Aanbouw-Expert-30
De-Aanbouw-Expert-24

Bovenverdieping van uw huis vergroten

Wilt u ook graag boven wat meer ruimte en gaat u toch een aanbouw plaatsen, dan kunt u er ook over nadenken om een aanbouw van twee verdiepingen te laten zetten. Zo profiteert u ook boven van de extra ruimte. Daarnaast zijn er nog meer mogelijkheden om de bovenverdieping van uw huis te vergroten. 

Zo kunt u bijvoorbeeld, wanneer u een plat dak heeft, kiezen voor een dakopbouw. Er kan dan een kamer of zelfs een hele nieuwe verdieping op uw bestaande woning gezet worden! Ook hierbij kunt u natuurlijk kiezen tussen prefab of op maat gemaakt. Heeft u geen plat dak, ook dan kunt u de bovenverdieping van uw huis vergroten, bijvoorbeeld door middel van een dakkapel. Zo tovert u een kamer met een schuine zijde in één klap om tot een volwaardige slaapkamer!

BEKIJK ONZE AANBOUWOPTIES

Andere manieren om uw huis te vergroten

We zeiden het in het begin van dit artikel al; de mogelijkheden om uw woning te vergroten zijn eindeloos. Hoewel de meeste mensen kiezen voor een aanbouw of uitbouw, zijn er nog meer manieren die vooral meer opbergruimte bieden. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een schuur, garage of een kelder. Dit zit misschien niet meteen aan uw woning vast, maar het zorgt er wel voor dat er meer spullen opgeslagen kunnen worden die u dus niet meer in huis hoeft te bewaren; en zo heeft u direct meer ruimte in huis. De Aanbouw Expert denkt graag met u mee wat de beste manier is om uw woning te vergroten!

Prefab dakopbouw
De-Aanbouw-Expert-11


Call Now Button