Prefab dakopbouw

Alles wat u moet weten over het laten zetten van een dakopbouw

Wanneer u wat ruimte tekort heeft, is het slim om eens te kijken naar de mogelijkheden om hier wat aan te doen. De meest voor de hand liggende optie is natuurlijk het plaatsen van een aanbouw, maar wanneer u al niet zo’n grote tuin heeft of simpelweg geen deel van uw tuin wil inleveren, is dat geen goede optie. U kunt dan bijvoorbeeld ook kiezen voor een dakopbouw. Maar waar moet u eigenlijk op letten bij het zetten van een dakopbouw, hoeveel kost dat en kan het ook bij uw woning? In dit artikel vertellen we alles wat u moet weten over het laten zetten van een dakopbouw.

Waar moet u op letten bij een dakopbouw?

Een dakopbouw zorgt gemiddeld voor 30% meer ruimte in huis. Het is de perfecte keuze wanneer u dus boven ruimte tekort komt. Zo kunt u een extra slaapkamer of hobbykamer creëren. Maar ook wanneer u juist op de benedenverdieping ruimte tekort komt, kan dit een oplossing zijn. Zo kunnen er namelijk spullen van beneden naar boven verplaatst worden, en heeft u ineens meer ruimte! Maar moet er eigenlijk een vergunning aangevraagd worden? En hoe werkt dat eigenlijk precies, zo’n dakopbouw? Moet het gemeld worden bij uw gemeente? Wat is uw budget? Dat zijn allemaal zaken om rekening mee te houden.

Wat is een dakopbouw precies?

Een dakopbouw is, zoals het woord al zegt, een opbouw bovenop uw dak. Wanneer u een plat dak heeft, gaat het vaak om een gehele extra verdieping of kamer. Bij een hellend dak is dat natuurlijk een ander verhaal en wordt er vaak gekozen voor een dakkapel; wat in principe ook een vorm van een dakopbouw is. Een dakopbouw hoeft niet per se op uw woning gezet te worden, dat kan namelijk bijvoorbeeld ook op de garage, schuur of zelfs op de carport. Zo kunt u makkelijk zorgen voor meer ruimte in en om huis!

WILT U MEER INFORMATIE OVER EEN DAKOPBOUW?

Hoe wordt een dakopbouw gemaakt en geplaatst?

Een dakopbouw maken is niet iets wat u zelf zomaar doet. Daarvoor schakelt u natuurlijk een specialist zoals De Aanbouw Expert voor in. Een dakopbouw kan in principe op twee verschillende manieren gemaakt worden. Een veel toegepaste bouwmethode is houtskeletbouw. De dakopbouw wordt dan ter plaatse opgebouwd. Daarnaast kunt u ook kiezen voor een prefab dakopbouw. Deze wordt in de fabriek gemaakt en daarna in zijn geheel of in delen op uw dak geplaatst. Dit gaat erg snel en vaak is alles binnen één of twee dagen al helemaal gereed.

Genieten van het uitzicht met een dakopbouw met dakterras

Gaat het u niet per se om meer ruimte, maar zou u graag ook gebruik willen maken van uw handige, platte dak? Dan kunt u ook kiezen voor een dakopbouw met dakterras. Kies voor een dakopbouw met openslaande deuren naar de rest van het dak, wat volledig gerenoveerd kan worden tot dakterras! De dakopbouw kan verdeeld worden in een slaapkamer en woonkamer of misschien zelfs een kleine keuken met koelkast. Zo kunt u eindeloos van zomeravonden genieten op uw eigen terras

Dakopbouw met badkamer laten maken

Bij een dakopbouw is in principe alles mogelijk. Ook wanneer u graag een dakopbouw met badkamer wil laten maken! Ideaal, een extra slaapkamer met een eigen badkamer. Wij zorgen ervoor dat alles goed aangesloten wordt en dat u ook in uw dakopbouw een badkamer kan hebben. Zo kunt u van uw huis een droomhuis maken!

Prefab dakopbouw
etage opbouw

Dakopbouw tegen of over de erfgrens: wat mag wel en niet?

Wilt u een dakopbouw plaatsen, dan is het altijd belangrijk om rekening te houden met uw buren. Hebben uw overburen bijvoorbeeld een dakkapel en gaat u daar recht tegenover een dakopbouw plaatsen, waardoor hun uitzicht verandert? Of gaat u een dakopbouw plaatsen tegen een muur van uw buren? Gaat u misschien wel een stukje over de erfgrens heen met uw dakopbouw? Wat wel en niet mag verschilt per gemeente. Het is verstandig om eerst met uw buren in overleg te gaan en bij uw gemeente te raadplegen wat er mogelijk is.

Is er een vergunning nodig voor een dakopbouw? 

Ja, is vrijwel altijd een vergunning nodig voor een dakopbouw. Deze kunt u aanvragen bij uw gemeente. De gemeente zal aan de hand van uw aanvraag beoordelen of een dakopbouw mogelijk is. Allereerst kijkt de gemeente naar het bestemmingsplan van de omgeving en die van de woning. Wanneer uw dakopbouw daarin past, zal u vaak een vergunning krijgen. Ook moet de dakopbouw voldoen aan het bouwbesluit van de woning. Hierin staan eisen opgesteld waar de woning aan moet voldoen, bijvoorbeeld op het gebied van milieu, energiezuinigheid, veiligheid en bruikbaarheid. 

Hypotheek, lening of bouwdepot voor een dakopbouw nodig? 

Een dakopbouw is natuurlijk een flinke investering en daar kunt u waarschijnlijk wel wat hulp bij gebruiken. Wanneer u net een woning gekocht hebt en u daar graag een dakopbouw op zou willen laten zetten, kunt u bijvoorbeeld kijken of u een extra hypotheek of een bouwdepot kan nemen. In andere gevallen is het wellicht zelfs mogelijk om er een aparte lening voor af te sluiten.

INTERESSE? BEREKEN HIER UW AANBOUW

Houd ook rekening met het interieur van uw dakopbouw!

Wanneer er een dakopbouw geplaatst gaat worden, bent u waarschijnlijk meer bezig met de buitenkant dan met de binnenkant. Maar het interieur is misschien nog wel belangrijker! Hoe moeten de muren en de vloer eruit komen te zien? Waar zou u het liefste stopcontacten hebben en moet er verwarming komen in de dakopbouw? Het is verstandig om hier goed over na te denken!

Meer weten over het plaatsen van een dakopbouw? 

Wilt u graag meer weten over het plaatsen van een dakopbouw en wat er bij uw woning allemaal mogelijk is? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op. Wij vertellen u er graag meer over!



Call Now Button