Meer ruimte creëren in huis? Dit zijn onze tips!

Wanneer u een fijn huis heeft, wilt u liever niet verhuizen. Toch kan het zijn dat u ruimte tekort komt, bijvoorbeeld omdat u steeds meer spullen krijgt of omdat uw gezin zich uitbreidt. Gelukkig zijn er heel wat manieren om meer ruimte in huis te creëren. De Aanbouw Expert vertelt u er graag meer over! 

Hoe creëer ik met kleine aanpassingen meer ruimte in huis? 

Heeft u geen zin in een grote verbouwing, maar wilt u toch graag meer ruimte in huis creëren? Dan kunt u ook kiezen voor kleine aanpassingen die al snel heel wat meer ruimte opleveren. Kies bijvoorbeeld voor de volgende opties: 

  • Wilt u graag meer ruimte in de woonkamer, dan kunt u ervoor kiezen om een erker aan te laten bouwen. Dit is niet zo ingrijpend als een volledige aanbouw, maar zorgt ervoor dat u toch meer ruimte in de woonkamer krijgt. Het voegt ook zeker wat karakter toe aan uw woning!
  • Wilt u graag meer zitruimte of de eetkamer uitbreiden, dan kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een serre. Ideaal wanneer u een echt buitenmens bent!
  • Heeft u vooral meer opbergruimte in huis nodig, dan kunt u ervoor kiezen om een kelder te laten bouwen! Daar kunt u voorraad en andere spullen makkelijk in kwijt, zodat u ook meer ruimte heeft in de woonkamers en andere kamers.

WILT U MEER INFORMATIE?

Een aanbouw of uitbouw

Zoekt u een manier om significant meer ruimte in huis te creëren in huis, dan kiest u natuurlijk voor een aanbouw of uitbouw. Dit gebeurt meestal aan de achterzijde van het huis. Het is daarbij erg belangrijk dat u erop let dat u ook nog voldoende ruimte in de tuin overhoudt. Een aanbouw of uitbouw kan tegenwoordig in enkele dagen gezet worden, dus wees niet bang dat u hier weken mee kwijt bent!

Meer opbergruimte in huis creëren

Heeft u vooral meer opbergruimte nodig in huis? Bijvoorbeeld omdat u steeds meer spullen hebt? Of wordt de zolder, waar nu alle spullen staan, verbouwd tot een slaapkamer? Er zijn heel veel mogelijkheden om meer opbergruimte in en om huis te creëren. Kies bijvoorbeeld voor een garage. Ideaal, want deze staat er binnen enkele dagen en u heeft niet alleen meer opbergruimte, maar ook een plek om uw auto te zetten! Zo staat deze veilig en hoeft u in de winter niet meer te krabben voordat u naar uw werk vertrekt. Heeft u nu iets minder ruimte in de tuin, dan kunt u ook kiezen voor een schuur. Ook deze is zo gezet en zorgt in één klap voor meer opbergruimte!

Prefab serre
Aanbouw specialist

Meer opbergruimte in de keuken creëren

Een van de meest gehoorde klachten over keukens, is dat er opbergruimte tekort is! Heeft u bijvoorbeeld alleen maar keukenkastjes om alles in te zetten en mist u een grote voorraadkast waar u alles in kwijt kan? Of heeft u inmiddels zo veel keukengerei dat u het niet meer kwijt kan? Als er binnen de bestaande keuken ook geen ruimte is om uit te breiden, kunt u ook kiezen voor het aanbouwen van een bijkeuken. Een bijkeuken is vaak multifunctioneel en daarnaast ook zo geplaatst. Lees er hier meer over!

Meer opbergruimte in de kinderkamer

Naarmate kinderen ouder worden, krijgen ze steeds meer spullen en speelgoed. En dan hebben ze natuurlijk ook nog ruimte nodig om met dat speelgoed te kunnen spelen, moet er een bed, een kast en een bureau in een kinderkamer staan… Wanneer u meer opbergruimte in de kinderkamer zou hebben, zou dat ideaal zijn. Er zijn verschillende manieren om meer opbergruimte in de kinderkamer te creëren. Allereerst kunt u natuurlijk kiezen voor een dakkapel. Heeft de kinderkamer een schuine zijde, dan zorgt u al snel voor meer werkbare ruimte met een dakkapel. Heeft u een plat dak, dan kunt u eens kijken naar de mogelijkheden van een dakopbouw. Zo kunt u een grote extra kamer bouwen, speciaal voor de kinderen! Nooit meer opbergruimte tekort. 

BEKIJK ONZE AANBOUWOPTIES

Meer ruimte in huis creëren? Neem contact op met De Aanbouw Expert!

Kortom, op welke manier u ook graag meer ruimte in huis zou willen creëren, De Aanbouw Expert staat voor u klaar! Neem voor meer informatie contact met ons op en dan helpen wij u graag verder!Call Now Button