Een extra slaapkamer maken: dit zijn de mogelijkheden

Zit er een kleine aan te komen? Willen uw dochters of zonen geen slaapkamer meer delen of wilt u simpelweg meer ruimte in huis creëren? Dan is het zeker een mogelijkheid om een extra slaapkamer in huis te maken! Er zijn veel verschillende opties om dit voor elkaar te krijgen. De Aanbouw Expert vertelt u graag meer over de mogelijkheden om een extra slaapkamer te maken!

Een extra slaapkamer op een plat dak bouwen

Een van de meest voor de hand liggende mogelijkheden om een extra slaapkamer te maken, is er een boven op een plat dak te bouwen! U kunt dus met behulp van een dakopbouw een extra slaapkamer creëren. Een dakopbouw op een plat dak zorgt al snel voor 30% meer ruimte in huis en is de ideale oplossing voor wanneer u een extra slaapkamer wil creëren. U kunt er ook voor kiezen om een volledig nieuwe verdieping bij te bouwen op een plat dak. Zo maakt u van uw zolder dus een nieuwe slaapkamer.

WILT U MEER INFORMATIE?

Extra slaapkamer op de garage maken

Wanneer u op uw woning een schuin dak hebt, is het niet mogelijk om er een extra slaapkamer of verdieping op te bouwen. Heeft u een garage? Dan ligt daar misschien wel de oplossing. Wanneer u een inpandige garage hebt, is het misschien een goed idee om de extra slaapkamer op de garage te maken! Deze kan volledig goed geïsoleerd worden zoals dat nodig is bij een slaapkamer. Ook wanneer u geen inpandige maar een losstaande garage hebt, kunt u hiervoor kiezen. U kunt van deze ruimte dan wellicht een opslagruimte maken, waardoor uw zolder vrijkomt en u daar weer een extra slaapkamer van kan maken. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Een extra slaapkamer maken met behulp van een dakkapel

Heeft u boven nog een klein kamertje wat nu een rommelkamer is? Het zou als slaapkamer kunnen dienen als er net wat meer ruimte was… Als u geen plat dak hebt kunt u toch een extra slaapkamer creëren, bijvoorbeeld met behulp van een dakkapel! Een dakkapel zorgt al snel voor meer ruimte in een kamer. Door de schuine zijde kon u voorheen niet overal staan, en met een dakkapel kan dat wel! Zo tovert u dus een rommelkamer om tot extra slaapkamer.

Prefab dakopbouw
De-Aanbouw-Expert-29

Extra slaapkamer laten aanbouwen

Heeft u nog genoeg ruimte in de achtertuin? Dan is het natuurlijk ook altijd mogelijk om te kiezen voor een aan- of uitbouw om een extra slaapkamer te maken. U kunt er dan voor kiezen om enkel op de begane grond aan te bouwen, waardoor u dus een slaapkamer op de begane grond maakt. Daarnaast is het ook mogelijk om de begane grond uit te bouwen en daar bovenop een extra slaapkamer te bouwen. Dan heeft u zowel boven als beneden ineens een stuk meer ruimte!

Andere mogelijkheden om een extra slaapkamer te creëren

Dit zijn de meest voor de hand liggende manieren om een extra slaapkamer te creëren. Maar natuurlijk kunt u op nog veel meer manieren een extra slaapkamer maken! Het is bijvoorbeeld mogelijk om van een berging of kelder een slaapkamer te maken; dan hoeft u niets aan- of op te bouwen. U hoeft dan enkel de ruimte zodanig te isoleren en renoveren dat het een volwaardige slaapkamer wordt. Let erop dat er wel een raam in zit; slaapkamers moeten goed geventileerd worden. Ook de isolatie van de ruimte is erg belangrijk. 

Extra slaapkamer maken: de kosten

Maar wat zijn nu de kosten van het maken van een extra slaapkamer? Hierboven hebben we veel verschillende mogelijkheden genoemd om een extra slaapkamer te maken. Wat daar de kosten precies van zijn, hangt dus af van de manier waarop u een extra slaapkamer wil maken. In veel gevallen kunt u wel kiezen voor een prefab optie; een prefab aanbouw of dakopbouw bijvoorbeeld. In de meeste gevallen is dit een stuk goedkoper. Wilt u graag meer weten over de mogelijkheden om een extra slaapkamer te maken? Neem dan gerust contact met ons op!Call Now Button