7 tips voor het bouwen van een schuur

Een schuur kan voor veel verschillende doeleinden gebruikt worden. Het kan bijvoorbeeld dienst doen als opbergruimte, werkplaats, hobbyruimte en als garage. Er zijn dus allerhande mogelijkheden, afhankelijk van uw wensen. In dit artikel bespreken we 7 tips voor het bouwen van een schuur in uw tuin.

1. De schuur als erfafscheiding

Wilt u een solide erfafscheiding tussen uw perceel en dat van de buren? Dan kan een schuur een goede optie zijn. Let er op dat de schuur op uw eigen perceel valt. Of bespreek met de buren of het een optie is dat de schuur precies op uw helft van de erfscheiding valt. U laat dan een vrijstaande schuur maken, die u bijvoorbeeld achterin de tuin laat plaatsen. Het is belangrijk om van tevoren goed te checken of de buren ook akkoord zijn met de locatie van uw nieuwe schuur, voordat u deze laat bouwen. Uw buren mogen namelijk tot 20 jaar na plaatsing bezwaar aantekenen tegen de schuur. Zijn jullie beiden akkoord, dan kunt u hierna nog vele jaren genieten van uw schuur.

De-Aanbouw-Expert-15
garage prefab

2. Schuur tegen het aan huis aanbouwen

Een andere mogelijkheid is om uw schuur tegen uw woning aan te bouwen. Deze schuur is verbonden met de woning, maar niet vanuit binnen bereikbaar. U kunt deze schuur bijvoorbeeld laten metselen, of kiezen voor een houten variant.

3. Schuur als uitbouw

U kunt er ook voor kiezen om de schuur bereikbaar te maken vanuit het huis. Wanneer uw schuur bijvoorbeeld vanuit de woonkamer, hal, serre of keuken te bereiken is, spreken we over een uitbouw. Het is vaak mooi om de vloer van uw hal, woonkamer of keuken door te trekken tot aan de ingang van de schuur, zodat dit een geheel vormt.

WILT U MEER INFORMATIE?

4. Schuur als bijgebouw in uw achtertuin

Wilt u liever een vrijstaande schuur? Dan kunt u uw schuur als bijgebouw laten plaatsen in uw voor- of achtertuin. Deze kan in principe op iedere gewenste plek in uw tuin geplaatst worden, zolang u op uw eigen perceel laat bouwen. Het bouwwerk dient tevens op voldoende afstand tot de erfscheiding geplaatst te worden.

5. Schuur met veranda 

Eén van dé tuintrends van dit moment is dat u een schuur met veranda laat bouwen. Dit is bijvoorbeeld een hout schuurtje, met daaraan een overkapping waar u een zitje onder kunt plaatsen. U kunt hier bijvoorbeeld ook een opklapbare houten zitbank tegen de wanden aan laten monteren. Zo maakt u van uw schuur tegelijkertijd en multifunctionele zithoek.

De-Aanbouw-Expert-2
aanbouw3

6. Multifunctionele inrichting van uw schuur

Misschien droomt u al jaren van een eigen plek waar u uitgebreid met vrienden kunt borrelen, maar leent uw woonkamer zich hier niet echt voor. Heeft u voldoende ruimte in uw tuin, dan kunt u ook overwegen om uw schuur een tweede functie te geven. Wat dat u bijvoorbeeld van een ingebouwde bar in uw schuur? U kunt een afscheiding maken voor het gedeelte waar alle opslag is, en een tweede gedeelte zo inrichten dat u er een eigen tap, een bar en wat barkrukken kwijt kunt. Heeft u heel veel ruimte ter beschikking, dan kunt u bijvoorbeeld een tennistafel of een biljarttafel in uw schuur kwijt. Zo wordt uw schuur ineens een plek waar vrienden en familie graag komen!

Of wat dacht u bijvoorbeeld van een eigen jacuzzi (al dan niet) ingebouwd onder uw overkapping? Hiermee transformeert u uw schuur naar uw eigen wellness ervaring. Bovendien kunt u uw jacuzzi ook delen met vrienden en familie, waardoor u nog meer plezier beleeft aan uw multifunctionele schuur.

7. Praktische zaken: waar moet u op letten?

Allereerst dient u voordat u begint na te gaan of u een vergunning aan moet vragen om een schuur aan te bouwen. Is dit akkoord, dan kunt u kijken naar praktische zaken: waar wilt u de schuur plaatsen? Wat voor een fundering en materialen wilt u gebruiken en hoeveel vierkante meters wilt u gebruiken voor het ontwerp? Hoe goed wilt u uw schuur geïsoleerd hebben en wilt u een schuur met of zonder afdak? Of wilt u toch liever een schuur met veranda? Wanneer u antwoord heeft op deze vragen kunt u een schuur laten bouwen.

Neem contact op voor een offerte en advies

Bent u enthousiast geworden en wilt u graag een schuur laten bouwen in uw tuin? Neem contact met ons op voor een offerte en advies. De Aanbouw Expert staat graag voor u klaar voor al uw vragen omtrent schuren bouwen!

    Uw keuze:

    Kies uw model:

    * verplichte velden



    Call Now Button