Prefab serre

Hier moet u op letten bij het kiezen en plaatsen van een serre

Zit u eraan te denken om een serre te laten plaatsen? Dan vraagt u zich vast af waar u op moet letten. Serres zijn er in alle soorten en maten en het is heel belangrijk om vooraf over een aantal zaken na te denken. Waar wilt u de serre bijvoorbeeld voor gebruiken, hoe groot moet deze zijn en waar moet deze verder aan voldoen? In dit artikel leest u over alles waar u op moet letten bij het kiezen en plaatsen van een serre. 

Hoe moet u de serre funderen en plaatsen? 

Wanneer u ervoor kiest om de serre te laten plaatsen door De Aanbouw Expert, hoeft u zich geen zorgen te maken om het funderen en plaatsen. Maar natuurlijk is het wel interessant om te weten hoe dit gebeurt en waar u wellicht rekening mee moet houden. Of en hoe een serre een fundering nodig heeft is van veel zaken afhankelijk. Het is afhankelijk van de ondergrond, hoe uw huis gefundeerd is en hoe groot en zwaar de serre wordt. Per huis wordt bekeken wat de beste oplossing is voor de fundering van uw serre. Met betrekking tot het plaatsen verschilt het of u kiest voor een casco of prefab serre. Bij een casco serre wordt er ter plekke aan uw huis gebouwd en een prefab serre wordt in de fabriek al gemaakt en daarna direct geplaatst.

WILT U MEER INFORMATIE?

Hoe kunt u de serre verwarmen en koelen? 

Het klimaat in de serre is heel belangrijk maar is ook afhankelijk van waar u de serre voor gaat gebruiken. Als u het echt als volledige woonruimte gaat gebruiken, is het belangrijk dat de temperatuur goed te reguleren is. Goede isolatie en ventilatie zijn dan zeker van belang. Er kan in principe gekozen worden voor veel verschillende soorten verwarming, van vloerverwarming tot een open haard. Het is maar net wat het beste in uw serre past en wat uw wensen zijn. U wilt daarnaast natuurlijk voorkomen dat het te warm wordt in de serre. Met al dat glas kan dat best lastig zijn. Goede isolatie is hier natuurlijk ook belangrijk, maar u kunt ook de volgende tips gebruiken om de serre in de zomer te kunnen koelen: 

  • Ventileer goed. Wanneer de zon niet op de serre staat, zet u alle ramen en deuren open en laat u het eens goed doorwaaien. 
  • Het is daarnaast ook belangrijk om goede zonwering te kiezen. Dit is zeker geen overbodige luxe wanneer de serre voor een groot deel uit ramen bestaat. Op het heetst van de dag beschermt u de serre zo tegen de hitte. 
  • Natuurlijk kunnen airco’s en ventilatoren.
De-Aanbouw-Expert-8
Prefab serre

Hoe kunt u het best de serre inrichten? 

Het inrichten van de serre is ook erg belangrijk maar verschilt natuurlijk per huis. Wanneer u graag een koele serre houdt, kunt u het beste kiezen voor een minimalistische inrichting zodat alles goed door kan luchten. Wanneer de serre echt een verlengde is van uw woonkamer of keuken, is het wel zo mooi als alles in dezelfde stijl doorloopt, zodat het echt voelt als een verlenging van uw huis. Zorg er dan ook voor dat de vloer ook doorloopt. Wilt u er juist een aparte ruimte van maken, dan kunt u kiezen voor een heel ander design dan in de rest van het huis. 

Serre bij de woonkamer betrekken

Wilt u de serre graag bij de woonkamer betrekken en deze ook echt als woonkamer gebruiken, dan is het dus belangrijk dat u de stijl van de woonkamer naadloos laat overlopen in de serre. U kunt bijvoorbeeld een grotere eettafel kopen en de woonkamer een stuk verplaatsen. Of maak een speelhoek voor de kinderen, of juist een leeshoek om even helemaal tot rust te komen. Een serre kan uw woonkamer een stuk groter maken en u daardoor veel meer ruimte bieden!

BEKIJK ONZE AANBOUWOPTIES

Een serre als slaapkamer gebruiken

Een serre hoeft niet altijd als woonkamer gebruikt te worden, maar kan ook gebruikt worden als slaapkamer. Erg handig voor iemand die bijvoorbeeld niet goed ter been is of om andere redenen beter op de begane grond kan slapen. Het is dan extra belangrijk dat de serre goed geïsoleerd is en dat er voldoende ventilatiemogelijkheden zijn. Ook gordijnen en zonwering zijn dan erg belangrijk om voldoende privacy te kunnen waarborgen.

Toevoegingen aan de serre: schuifdak, schuifpui, lichtstraat of zonnepanelen

Wanneer u een serre laat plaatsen, zijn er nog veel meer verschillende mogelijkheden waar u uit kan kiezen om deze helemaal naar wens te maken. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een serre met een schuifdak of lichtstraat. Met een schuifdak laat u niet alleen licht binnen, maar kunt u ook nog eens optimaal ventileren. Is dat niet nodig, dan kiest u voor een lichtstraat. En wilt u dat de serre geen extra energie verbruikt? Dan kiest u voor een serre met zonnepanelen! Maak de serre helemaal af met schuifdeuren of een volledige schuifpui, zodat u ook optimaal van de tuin kan genieten. Call Now Button