Prefab serre

Het verschil tussen het aanbouwen van een tuinkamer en een serre

Wilt u graag wat extra leefruimte aan huis creëren? Dat kan met zowel een serre als een tuinkamer. Deze twee termen worden vaak door elkaar gehaald, maar het zijn toch echt verschillende dingen. Wel kunt u ze allebei laten aanbouwen door De Aanbouw Expert.

Een serre en tuinkamer lijken erg op elkaar, zo hebben deze in beide gevallen een aluminium frame en glazen wanden en dak. Wanneer u in een sauna of tuinkamer zit, hebt u het gevoel alsof u heerlijk buiten zit.

WILT U MEER INFORMATIE?

Wat is een serre?

Als u een serre laat aanbouwen, bouwt u eigenlijk een volwaardige ruimte aan uw huis. Het enige verschil met een gewone ruimte, is dat de serre helemaal van glas is. De serre is goed geïsoleerd, waardoor u zelfs een opening van uw huis naar de serre kunt hebben. Om uw serre ook in de winter goed te kunnen gebruiken, kunt u bijvoorbeeld ook vloerverwarming aan laten leggen. Zo kunt u de serre het hele jaar gemakkelijk gebruiken. Richt de serre in als extra zithoek, of maak er een kantoor van. Er zijn meer dan genoeg manieren om uw serre in te richten.

Aanbouw specialist
Interieur,_zicht_op_de_serre_van_de_pastorie_-_Zuidhorn_-_20414415_-_RCE

Wat is een tuinkamer?

Een tuinkamer is bijna hetzelfde als een serre, het enige verschil is dat de tuinkamer niet echt geïsoleerd is. De kamer is dus in de winter koud en kan in de zomer erg warm zijn. Natuurlijk kunt u dan wel de deuren van de ruimte open zetten. In een tuinkamer kan ook geen vloerverwarming worden aangelegd, al kunt u er wel voor kiezen om ‘s winters een of meerdere heaters te plaatsen. Een tuinkamer kunt u vaak aanbouwen zonder vergunning.

BEKIJK ONZE AANBOUWOPTIES

Kun je niet kiezen?

Denkt u erover om een serre of tuinkamer aan te laten bouwen, maar weet u niet goed welke van de twee u moet kiezen? Bedenk dan goed voor welk doel u de ruimte wilt gaan gebruiken. Daarbij is het ook handig om in gedachten te houden dat een tuinkamer vaak goedkoper is om te laten plaatsen dan een serre. Als u eerst nog wat meer wilt weten over het laten aanbouwen van een tuinkamer, is het verstandig om even contact met ons op te nemen. Wij kunnen u namelijk alles vertellen over deze twee bouwwerken.


    Uw keuze:
    Kies uw model:    * verplichte velden    Call Now Button