Een carport als aanbouw tegen jouw woning laten plaatsen

Veel autobezitters lopen er warm voor… Een carport is ideaal om jouw auto te beschermen tegen verschillende weersomstandigheden zoals regen, sneeuw en hagel. Daarnaast is een carport door de open constructie makkelijk aan te sluiten op jouw huis en heb je optimale bewegingsvrijheid. Daarnaast blijf je door een carport lekker droog als je met regen van en naar je auto loopt. Je kunt de carport ook gebruiken om spullen op te slaan en een fiets of brommer te stallen. Overweeg je om een carport aan huis te laten bouwen, lees hier dan meer over de verschillende opties die je met een carport hebt.

WILT U MEER INFORMATIE?

Een carport laten maken: heb ik dan een vergunning nodig?

Een carport moet niet alleen qua afmetingen, maar ook qua stijl bij jouw woning passen. Houd er rekening mee dat wanneer je een carport in je voortuin wilt plaatsen, je hier meestal een vergunning voor nodig hebt. Bij de Aanbouw Expert hebben we veel ervaring met het aanvragen van vergunningen voor carports, dus wanneer je kiest voor een van onze carports, regelen wij dit voor jou.

carport
carport_1

Losse carport aanbouwen: standaard of maatwerk? 

Je kunt kiezen voor een losse carport die je tegen jouw huis aan laat bouwen. Hierbij kun je kiezen uit een standaard prefab carport en maatwerk. Een prefab carport is een carport die in de fabriek al in elkaar wordt gezet. Vrijwel alle standaard afmetingen zijn bij een prefab carport mogelijk en de onderdelen worden als een soort bouwpakket aangeleverd. Vervolgens wordt de carport thuis bij jou opgebouwd. Het enige wat je nog moet regelen, is ruimte waar de carport geplaatst mag worden. Wil je geen prefab carport of heeft jouw tuin geen standaardafmetingen, waardoor een prefab carport niet past? Dan kun je ook kiezen voor een maatwerk carport. Er wordt dan een carport gemaakt die precies op maat aan de woning gebouwd wordt. Je hebt dan ook ruimere keuze in materiaalsoorten en afwerkingen.

BEKIJK ONZE AANBOUWOPTIES

Carport met of zonder zijwand

Je kunt kiezen voor een open carport, waarbij er helemaal geen wanden tegen de carport staan, of een carport met een of meer zijwanden. Door bijvoorbeeld voor een zij- en achterwand te plaatsen, sluit je de carport meer af, waardoor de carport meer wind en regen tegenhoudt. 

Dubbele carport bouwen

Rijd je met jouw gezin twee auto’s of wil je extra ruimte hebben? Dan kun je ook kiezen voor een dubbele carport. Dit is een extra brede carport die ruimte biedt aan twee auto’s. Hierin zijn allerlei verschillende afwerkingen en materiaalopties mogelijk. 

Stenen garage met carport

Een andere optie is dat je kiest voor een carport die je tegen een nieuwe of bestaande stenen schuur of garage aan laat bouwen. Dit heeft als grote voordeel dat je de garage hierdoor echt voor opslag van spullen kunt gebruiken of er een hobbyruimte van kunt maken. Jouw auto, motor of scooter zet je veilig en droog weg onder de carport.

Ben je enthousiast geworden? Bekijk dan ons prefab aanbouw aanbod of plan direct een afspraak voor persoonlijk advies.

    Uw keuze:

    Kies uw model:

    * verplichte velden    Call Now Button