garage prefab

Veelgemaakte fouten bij het bouwen van een garage

Je hebt besloten dat je een garage wilt bouwen. Een goed idee, zo kun je makkelijk je auto binnen parkeren en hoef je deze veel minder vaak door de wasstraat te rijden. Er komt veel kijken bij het bouwen van een garage en wanneer je dit niet door een professional laat doen, kan er een hoop fout gaan.

Omdat het vervelend is wanneer er fouten in je garage zitten, geven wij je alvast een heads up. Zo weet je wat je kunt verwachten en kom je straks niet voor hoge, onverwachte kosten te staan.

WILT U MEER INFORMATIE?

Verkeerde vergunning

In de regelgeving maakt men onderscheid tussen aan- of uitbouwen en bijbouwen. Als je garage in directe verbinding met je huis staat, wordt er gesproken over een aan- of uitbouw. Als er geen directe verbinding is met je huis, is dit een bijbouw. Er gelden andere regels en voorwaarden voor een bijbouw dan voor een aan- of uitbouw, dus let daarop wanneer je aan je project begint.

Soms hoef je geen vergunning te hebben voor het aan- of uitbouwen van je huis. Als dit het geval is, moet je nog wel even overleggen met je buren. Als je namelijk een groot geval wilt bouwen in je tuin, of aan je huis, is het belangrijk dat zij hier oké mee zijn.

garage
De-Aanbouw-Expert-4

Besparen op het materiaal

Bespaar nooit op het materiaal van je garage. Een garage is iets waar je op lange termijn nog steeds plezier van wilt hebben. Kies daarom niet voor goedkope materialen van slechte kwaliteit, maar ga voor materialen waar een vakman ook meer zou willen werken.

Kies voor ruime afmetingen

Ga niet voor een garage waar je auto precies op de centimeter in past. Het komt regelmatig voor dat een garage te klein wordt gebouwd. Denk eraan dat je misschien ooit een nieuwe auto wilt kopen en dat die misschien wel groter zal zijn. Bedenk waar je de garage voor wilt gebruiken en zorg ervoor dat je daar meer dan genoeg ruimte voor hebt. Niets is zo vervelend als het bouwen van een enorm dure garage, om er vervolgens achter te komen dat deze eigenlijk niet groot genoeg is voor wat je in gedachten had. 

BEKIJK ONZE AANBOUWOPTIES

Toch niet zelf aan de slag?

Ga je toch liever met een aannemer in zee, zodat die je kan helpen met het bouwen van een stevige garage van hoge kwaliteit? Zorg er dan voor dat je een goede aannemer kiest. Kies niet voor de eerste beste aannemer die je tegenkomt, maar doe eerst onderzoek. Welke aannemer voldoet aan jouw voorwaarden? En bij welke aannemer heb je een goed gevoel? Ga voor de aannemer waarvan jij denkt dat het de juiste is.

Vraag een offerte aan voor de aanbouw van een garage

Wilt u advies over de mogelijkheden voor een garage aanbouw voor uw woning? Neem dan contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan. Wij helpen u graag bij het realiseren van uw woondroom.

    Uw keuze:

    Kies uw model:

    * verplichte velden    Call Now Button