Wat komt er allemaal kijken bij het aanbouwen van jouw balkon?

Een balkon of dakterras zorgt voor een fijne en zonnige buitenruimte. Ook verhoogd het de waarde van jouw appartement of huis. Je kunt in dit blog meer lezen over hoe je betaalbaar jouw balkon of dakterras (groter) kunt maken, zodat je meer kunt genieten in de buitenlucht. 

Balkon 

Een balkon maken of vergroten doe je niet zomaar, als je namelijk een grote tuin hebt, is een balkon maken of vergroten een relatief dure investering. Als jij helemaal of bijna geen buitenruimte bij je woning hebt, dan kan een balkon echt een uitkomst zijn. Hier kun je na een drukke werkdag nog lekker even in de zon te kunnen gaan zitten.

WILT U MEER INFORMATIE?

Kosten balkon laten bouwen

Een balkon bouwen brengt kosten met zich mee. Deze kosten beginnen bij €1.500 en kunnen oplopen tot €10.000. Dit verschil in prijs is heel erg groot, dat komt doordat de kosten van heel veel verschillende zaken afhankelijk zijn. De bepalende factoren voor de kosten van een balkon zijn of er al een gevelopening is en of er dan ook een deur in die gevelopening zit. Is er een plat dak aanwezig, of moet er een hele nieuwe constructie gebouwd worden? Ook is het noodzakelijk om te weten of je een balkon vergunning nodig hebt, hoe groot het balkon moet worden en of je een balkon serre wilt hebben. Je ziet dus dat er heel wat aspecten zijn die de uiteindelijk prijs van het balkon bepalen.

francesca-tosolini-D7a8yW1MxQM-unsplash
jisoo-kim-7Nyt3uDKKSo-unsplash

Balkon ombouwen tot serre

Hierboven werd al aangegeven dat je ervoor kunt kiezen om een balkon serre te nemen. Het is misschien niet iets wat meteen in je opkomt wanneer je een balkon wilt laten maken, maar het gebeurt steeds vaker dat mensen ervoor kiezen om hun dakterras of balkon om te bouwen tot een prachtige balkon serre. Vooral in Nederland, met een wisselend klimaat, is het gebruik van het balkon beperkt tot de zomermaanden. Een balkon serre brengt hier verandering in. Je kunt met een balkon serre namelijk het hele jaar door gebruik maken van jouw balkon en het vergroot ook nog eens het woonoppervlak van jouw woning. 

BEKIJK ONZE AANBOUWOPTIES

Balkon vergroten

Bij het vergroten van het balkon maak je de vloeroppervlakte van het balkon groter zodat er meer stoelen op passen. Ineens kun je een BBQ geven voor je vrienden en ‘heb je echt wat aan deze buitenruimte’. De waarde van het huis stijgt ook wanneer er een groter balkon bij hoort. De kosten voor het vergroten van het balkon zijn een stuk lager dan van een heel nieuw balkon. Vaak kan er een extra deel aan worden gezet, zonder dat de hele constructie hiervoor moet worden aangepast en hiermee bespaar je ook weer kosten. 

Vraag een offerte aan voor de aanbouw van

Wilt u advies over de mogelijkheden voor de aanbouw van je balkon? Neem dan contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan. De Aanbouw Expert helpt u graag bij het realiseren van uw woondroom.

    Uw keuze:

    Kies uw model:

    * verplichte velden    Call Now Button