Tips voor het inrichten van jouw dakkapel met kunststof kozijnen

Het laten plaatsen van een dakkapel met kunststof kozijnen door De Aanbouwexpert, brengt je weer een stapje dichter bij je droomhuis. Een dakkapel zorgt ervoor dat de ruimte waar de kapel zich bevindt een geheel nieuwe dimensie krijgt. De ruimte krijgt veel meer waarde en je kunt hier veel meer doen. In dit blog vertellen we je alles over het nut van een dakkapel en geven we je een paar tips voor het inrichten.

Het grootste voordeel van een dakkapel, is dat er plotseling veel meer lichtinval is. Daarbij zorgt een dakkapel ook voor een kleine toename aan ruimte. Een dakkapel wordt natuurlijk altijd op de bovenste verdieping van een woning geplaatst. Dat kan een zolder, maar ook simpelweg de tweede verdieping zijn. Wil je wat meer ruimte op de benedenverdieping? Dan kun je het beste voor een erker of serre kiezen. Wij raden altijd aan de dakkapel met kunststoffen kozijnen te laten plaatsen. Heb je toch liever houten kozijnen? Dan kun je ervoor kiezen om kunststoffen kozijnen met een houtlook te laten plaatsen. Zo heb je het karakter van hout en de voordelen van kunststof.

WILT U MEER INFORMATIE?

Prefab of op maat gemaakt?

Wanneer je kiest voor een dakkapel, kun je deze op maat laten maken, of prefab laten plaatsen. Een prefab kapel is een dakkapel die al in de fabriek gemaakt is. Deze is dus als het ware ‘kant en klaar’ en heeft dan ook vaste afmetingen. Het voordeel hiervan is dat de kapel snel geïnstalleerd is. Vind je een dakkapel toch een beetje te klein? Dan kan De Aanbouwexpert natuurlijk ook een dakopbouw voor je plaatsen. Zo creëer je één of meerdere extra ruimtes, bovenop je woning.

Wij raden altijd aan de dakkapel met kunststoffen kozijnen te laten plaatsen. Heb je toch liever houten kozijnen? Dan kun je ervoor kiezen om kunststoffen kozijnen met een houtlook te laten plaatsen. Zo heb je het karakter van hout en de voordelen van kunststof. 

Als je een nieuwe dakkapel door ons laat plaatsen, kun je deze op allerlei manieren inrichten. Natuurlijk is de kapel al hartstikke nuttig als je deze in enkel voor het licht laat plaatsen, maar als je de kapel in een ruimte plaatst die je niet veel gebruikte, kun je de ruimte ook een geheel nieuwe functie geven. Hieronder geven we je een aantal tips over hoe je die ruimte goed kunt gebruiken.

Picture 496
Project05

De werkkamer

Een ding waar een dakkapel uiterst geschikt voor is, is een werkkamer. De ruimte van je dakkapel kun je schitterend inrichten, met je bureau tegen het raam aan. Het extra licht van de dakkapel zorgt ervoor dat je fijn kunt werken en in de extra ruimte kun je een lamp of zelfs een kleine boekenkast kwijt. Zorg voor voldoende kastjes en lades onder je bureau en je hebt ook nog eens een hele hoop opslagruimte. 

Een lekkere zithoek

Misschien heb je kinderen die al wat ouder zijn en hun eigen plekje willen, of misschien wil je een extra ruimte creëren om met vrienden te zitten, of jezelf even terug te trekken. Wat het geval ook is, een dakkapel is daar enorm geschikt voor. Bouw een bankje in de kapel, waardoor je daar heerlijk kunt zitten en lekker naar buiten kunt kijken. Wil je er een grotere zithoek van maken? Dan kun je er natuurlijk wat banken en stoelen omheen zetten. Zo ontwikkel je een dynamische en gezellige ruimte.

BEKIJK ONZE AANBOUWOPTIES

Een extra badkamer

Ben je op zoek naar wat echte luxe? Dan kun je ervoor kiezen om een extra badkamer te plaatsen. Het bad of de douche past prachtig onder de ramen van de dakkapel, waardoor je heerlijk onder de sterren, of de blauwe lucht kunt ontspannen. Een dakkapel in je badkamer is sowieso erg prettig, aangezien veel licht in de badkamer vaak erg van pas komt.

Een extra opslagruimte

Bij het laten plaatsen van een dakkapel, en nog meer bij het plaatsen van een dakopbouw, ontstaat er extra ruimte die je kunt indelen. Als je niet direct een manier weet om de ruimte in te delen, kun je deze ook gebruiken als extra opslagruimte. Zo kun je een hele hoop spullen kwijt.

    Uw keuze:

    Kies uw model:

    * verplichte velden    Call Now Button