Dit zijn de voordelen van het aanbouwen van een erker

Het is een droom van velen; meer leefruimte in de woonkamer. Is dit iets wat ook hoog op uw verlanglijstje staat? Dan is het aanbouwen van een erker wellicht een goed idee. In dit artikel leggen we uit wat de voordelen zijn van het plaatsen van erker.

Meer leefruimte

Met een erker breidt u uw huidige leefruimte uit met een extra aantal vierkante meters. De grootte van de erker is afhankelijk van uw wensen. De afmeting van een standaard erker is gemiddeld 3 x 1 meter. Dit is de meest gebruikte maat voor erkers in Nederland. Heeft u behoefte aan nog meer extra ruimte, dan is dat uiteraard ook mogelijk. Erkers kunnen tot maximaal 6 vierkante meter worden uitgebreid. Houd er wel rekening mee dat hoe groter de erker wordt, hoe meer extra fundering er nodig is voor de aanbouw. Dit kost iets meer qua investering maar betaald zich op termijn wel terug in meer ruimte en meer woonplezier in uw huis.

WILT U MEER INFORMATIE?

Meer natuurlijke lichtinval

Omdat erkers over het algemeen grote raampartijen hebben zorgt dit automatisch voor meer natuurlijke lichtinval. Dit is niet alleen mooi, het maakt ook uw woonkamer direct een stuk lichter en ruimtelijker. Hoe meer natuurlijke lichtinval er in een ruimte is, hoe groter deze lijkt. Dit wordt nog versterkt doordat er vanuit verschillende hoeken ligt via de erker naar binnen valt. Grote ramen dragen hier tevens aan bij. Niet zo gek dus dat veel mensen ervoor kiezen om een erker te laten aanbouwen.

Afbeelding-076-klein
IMG_4727

Verbeterd aanzicht van uw woning

Een erker kan zowel aan de voorkant als aan de zij- en achterkant van uw woning worden aangebouwd. Welke kant u ook kiest, het aanzicht van uw woning wordt er sowieso door verbeterd! Wanneer u een erker aan de voorkant wilt bouwen dient u daarvoor altijd een vergunning aan te vragen bij de gemeente. Wanneer meerdere mensen in uw straat al een erker hebben laten aanbouwen is de kans groter dat u goedkeuring voor een vergunning krijgt. 

Meer sfeer in huis

Naast meer ruimte en meer licht werkt een erker ook sfeerverhogend in een woonkamer. Dit is namelijk de ideale plek om een gezellig hoekje in uw woonkamer te creëren. U kunt bijvoorbeeld een (vaste) bank of fauteuil bij of tegen de raampartij van de erker plaatsen en er een leuk leeshoek van maken. Het is ook een hele geschikte plek om een werkplek te maken.

BEKIJK ONZE AANBOUWOPTIES

Waardestijging van uw woning

Door de aanbouw van een erker stijgt uw woning in waarde. Mocht u dus ooit besluiten om uw woning te verkopen, dan is een erker zeker een pluspunt wat veel kopers aan zal spreken. Het zal in ieder geval zeker de waarde van uw woning verhogen, dus het is zeker een goede investering voor de toekomst.

Verschillende soorten erkers

De kosten voor het aanbouwen van een erker lopen uiteen en zijn afhankelijk van het aantal meters dat u laat aanbouwen en welke materialen u gebruikt voor de afwerking. Er zijn zeer veel verschillende soorten erkers en afwerkingen. Kiest u voor de beglazing bijvoorbeeld voor dubbel of hoogrendementsglas? Gaat u voor kunststof, houten of toch aluminium kozijnen? Wenst u een hellend afdak? Gaat u voor een open erker of misschien wel één met openslaande deuren? Deze zaken bepalen in hoge mate wat de uiteindelijke kosten voor uw nieuwe erker zullen bedragen.

Vraag een offerte aan voor de aanbouw van een erker

Wilt u advies over de mogelijkheden voor een erker aanbouw voor uw woning? Neem dan contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan. De Aanbouw Expert helpt u graag bij het realiseren van uw woondroom.

    Uw keuze:

    Kies uw model:

    * verplichte velden    Call Now Button