De voordelen van het laten bouwen van een prefab kelder

Waar in vroegere bouwwerken vrijwel altijd een kelder werd gebouwd, zie je tegenwoordig steeds vaker gebouwen zonder kelder, met enkel een kruipruimte. Zonde, want een kelder heeft enorm veel voordelen.  In dit artikel noemen we een paar voordelen van een prefab kelder.

Extra (opberg)ruimte

Het belangrijkste voordeel van een kelder aan huis, is natuurlijk de extra opbergruimte. Een kelder werd vroeger gebruikt als opslag en koelruimte en nog steeds is de kelder daar perfect voor. Omdat de kelder gedeeltelijk of helemaal ondergronds is, is dit vaak een van de koelste ruimten van de woning, waardoor dit een goede plek is om voedselwaren op te slaan.

WILT U MEER INFORMATIE?

Naast het opslaan van voedsel of andere spullen, kan een kelder ook dienen als een extra woonruimte. Zo kunt u een kelder inrichten als zithoek voor bijvoorbeeld de kinderen, of speciaal voor feestjes. Wilt u overstappen naar duurzame energie? Dan is een kelder ook de perfecte optie, u kunt hier namelijk gemakkelijk duurzame installaties plaatsen, zodat uw zonnepanelen, uw warmtepomp, of uw hoogrendementsketel optimaal hun werk kunnen doen.

KELDER PLAATSEN - kopie
Prefab-kelder-Allure-Bouw

Een kelder onder het huis of in de tuin

Een kelder wordt veelal onder het huis gebouwd. Dat is ook het meest praktisch, aangezien u dan vanuit uw huis de kelder in kunt. Wanneer dit echter niet mogelijk is, kunt u nog steeds een kelder laten zetten. Wij plaatsen dan de kelder in uw tuin, waardoor u toch deze extra opslagruimte of woonruimte hebt. Het grote voordeel hiervan is dat u toch een extra ruimte hebt, zonder dat deze ruimte in uw tuin in beslag neemt, of het zicht verpest. U kunt zo dus optimaal genieten van uw tuin, mét de extra ruimte van een kelder.

BEKIJK ONZE AANBOUWOPTIES

Een prefab kelder is gemakkelijk

Wanneer u besluit dat u een prefab kelder wilt laten plaatsen, heeft dat vele voordelen. Hierboven noemden we er al een paar, maar er zijn ook puur praktische voordelen. Prefab betekent voorgebouwd, wat betekend dat wij met een aantal vaste afmetingen werken en de kelder al wordt gefabriceerd in een fabriek. Dit zorgt ervoor dat de prijs aanzienlijk lager blijft dan wanneer u een op maat gemaakte kelder laat bouwen. 

Doordat de kelder in een fabriek wordt gefabriceerd, heeft men geen last van weersomstandigheden en is deze daarom gegarandeerd van hoge kwaliteit. Onze kelders komen daarom ook met een waterdichtheidsgarantie. Zo krijgt u geen last van de welbekende vochtproblemen die zich vaak in een kelder voordoen. Het feit dat de kelder een prefab is, betekend ook dat we deze snel kunnen plaatsen, binnen één à twee dagen zelfs!

Vraag een offerte aan voor de aanbouw van een prefab kelder

Wilt u advies over de mogelijkheden voor een garage aanbouw voor uw woning? Neem dan contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan. De Aanbouw Expert helpt u graag bij het realiseren van uw woondroom.

    Uw keuze:

    Kies uw model:

    * verplichte velden    Call Now Button