4 tips voor het inrichten van je nieuwe slaapkamer

Ga je je slaapkamer verbouwen, of laat je een extra slaapkamer maken door De Aanbouw Expert? Dan ben je waarschijnlijk al druk bezig met bedenken hoe je die slaapkamer wilt inrichten. In dit blog, geven we je een aantal tips.

Zorg voor voldoende licht bij het uitbouwen van je slaapkamer

Als je een geheel nieuwe slaapkamer laat bouwen, heb je zelf ook de regie in handen wat betreft ramen. Zorg voor voldoende ramen in je slaapkamer en zorg ervoor dat deze ramen open kunnen. Ventilatie is namelijk enorm belangrijk in een slaapkamer. Kun je niet goed tegen licht tijdens het slapen? Schaf dan goed verduisterende gordijnen, of rolluiken aan. 

Heb je niet de luxe keuze om een extra raam te laten plaatsen en moet je het doen met de ramen die je al hebt in je slaapkamer? Hang dan bijvoorbeeld een extra lamp op. Je slaapt niet alleen in je slaapkamer, voor velen is het een ware leefruimte. Een beetje licht is dan erg fijn.

WILT U MEER INFORMATIE?

Kies het juiste bed

Als je een nieuw bed gaat kopen, is de kans groot dat je het eerste bed dat comfortabel aanvoelt ook aanschaft. Doe dat niet! Laat je goed adviseren over welk bed het beste bij jou past. Stel je staat vaak op met rug- en nekpijn. In dat geval heb je dan dus een soort matras of bed nodig dat je houding en de spieren in je rug en nek rust geeft en stimuleert. Het is echt de moeite om te investeren in een goed bed.

bed-1575491_640
hotel-room-1447201_640

Een fijne kledingkast in je verbouwde slaapkamer

Opslagruimte in een slaapkamer is erg belangrijk. Je wilt natuurlijk gemakkelijk al je kleding kwijt, zonder dat de kast een groot deel van de ruimte opslokt. Ga daarom op zoek naar de juiste kast. De kast moet goed passen in de ruimte, zowel wat betreft formaat als wat betreft uitstraling. Uiterlijk is belangrijk, maar innerlijk net zo zeer. Ga daarom ook voor een praktische kast met voldoende schappen.

BEKIJK ONZE AANBOUWOPTIES

Nieuwe slaapkamer maken? Houd het praktisch

Een slaapkamer hoort rust te brengen. Zorg er daarom voor dat je je kamer niet al te druk inricht. Dat kan voor iedereen natuurlijk anders zijn, let er daarom op dat de kamer voor jezelf rustig aanvoelt en dat je hier dan ook heerlijk tot rust kunt komen. Heb je een grotere kamer? Ga dan voor een comfortabele stoel, waar je lekker in weg kunt duiken met een boek. Is je kamer niet zo groot? Deel hem dan juist praktisch in, zodat je niet constant om de verschillende spullen heen hoeft te manoeuvreren. 

Houd hierbij ook rekening met de kleuren die je op de muren gooit. Felle, primaire kleuren zijn vaak erg energiek en dat heeft invloed op je stemming en humeur. Felrood, of een regenboog muur is dus waarschijnlijk niet de juiste keuze. Deze kleuren geven namelijk een energiek, onrustig gevoel. Je zit sowieso goed als je kiest voor wat koelere kleuren zoals donkerblauw, groen of grijs. Ook pasteltinten of aardse kleuren passen goed in een slaapkamer.

Vraag een offerte aan voor het inrichten van je nieuwe slaapkamer

Wilt u advies over de mogelijkheden voor het inrichten van je nieuwe slaapkamer? Neem dan contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan. Wij helpen u graag bij het realiseren van uw woondroom.

    Uw keuze:

    Kies uw model:

    * verplichte velden    Call Now Button