Verschillende houtsoorten voor een houten overkapping voor de tuin

Ga jij jezelf oriënteren voor een houten overkapping in jouw tuin, dan kom je er al gauw achter dat er enorm veel keuze is in het aanbod. Het hout dat je kiest heeft veel invloed op de uitstraling van jouw houten overkapping. Daarnaast heeft het hout natuurlijk ook nog verschillende eigenschappen. In deze blog leggen we je de verschillen uit tussen de verschillende houtsoorten en hoe je kunt kiezen voor jouw overkapping.

WILT U MEER INFORMATIE?

Douglas overkapping

Douglas hout is populair voor een overkapping, omdat het makkelijk te bewerken is. Douglas is ook een relatief goedkope houtsoort, daarom kiezen veel mensen voor Douglas hout voor hun houten tuinoverkapping. Daarnaast is dit hout sterk en heeft het een mooie, natuurlijke uitstraling. Een houten tuinoverkapping is dus goed te realiseren met Douglashout.

Western red ceder overkapping

Western red cederhout, of kortweg Red ceder, is onbehandeld en duurzaam hout met een bijzonder mooie houtstructuur. Zoals de naam al doet vermoeden heeft het hout een warme tot rode gloed en het is in veel verschillende kleurvariaties verkrijgbaar. Zo is Red ceder verkrijgbaar in lichtgele tot roodbruine kleuren. Daarnaast is deze houtsoort licht in gewicht en gemakkelijk te bewerken. Dit hout is tevens goed bestand teen houtrot, insecten en schimmels.

Veranda
overkapping hout

Fraké noir-hout voor een overkapping

Wilt u voor uw tuinoverkapping gebruik maken van een wat exclusievere houtsoort, dan is Fraké noir-hout, kortweg Fraké hout, wellicht iets voor u. Dit is verduurzaamd hout met een licht zwarte gloed. Het hout heeft een karakteristieke notenhouten uitstraling en is zowel stootvast als stijlvol.  

Merantihout

Meranti is een tropisch hardhout wat uit Azië afkomstig is. Het is een veelgebruikte houtsoort voor tuinoverkappingen. Deze houtsoort heeft een lange levensduur (25 jaar of langer bij goed onderhoud) en is makkelijk te bewerken. De lichtrode gloed en de opvallende tekening in het hout geven dit hout een chique uitstraling.

BEKIJK ONZE AANBOUWOPTIES

Mahoniehout

Een van de meest bekende houtsoorten is mahoniehout. Dit hout heeft een warme kleur en laat zich makkelijk bewerken. Deze houtsoort wordt meestal gebruikt als kozijnhout maar kan ook voor een serre of tuinterras worden toegepast. Mahoniehout heeft een kenmerkende roodbruine kleur en is ondanks zijn zachtheid van zeer goede kwaliteit.

    Uw keuze:

    Kies uw model:

    * verplichte velden    Call Now Button