Wat kost een uitbouw? 

Wanneer u eraan zit te denken om een uitbouw aan uw woning te laten plaatsen, is het kostenplaatje daarbij natuurlijk heel belangrijk. Wat is uw budget en komt dat overeen met de kosten van een uitbouw? Natuurlijk verschillende kosten van een uitbouw per woning, maar wij kunnen u alvast een inschatting geven van wat de kosten ongeveer zullen zijn. 

Hoeveel kost een uitbouw ongeveer? 

Er zijn natuurlijk verschillende factoren van invloed op de kosten van een uitbouw:

  • De grootte van de uitbouw. Dit is een van de belangrijkste factoren wanneer het aankomt op de opbouw van de kosten van een uitbouw. Hoe groter een uitbouw is, hoe meer materiaal er natuurlijk nodig is, maar ook hoe meer arbeidsuren er nodig zijn.
  • Prefab of casco uitbouw? De kosten voor een prefab uitbouw verschillen nogal met een casco uitbouw. Een prefab uitbouw is vaak een stuk goedkoper omdat hier verder niets meer aan gedaan hoeft te worden. Bij een casco uitbouw kan er vanalles aangepast worden en heeft u invloed op de gebruikte materialen. 
  • Welke materialen worden gebruikt? De kosten van de uitbouw zijn ook afhankelijk van het materiaal dat gebruikt wordt. Er kan bijvoorbeeld gekozen worden voor een uitbouw met houtskelet of een gemetselde uitbouw, waarbij een uitbouw met houtskelet natuurlijk een stuk goedkoper is. Ook wanneer er gekozen wordt voor bijzondere stenen of metselpatronen heeft dat invloed op de kosten.

Aanbouw, uitbouw tot opbouw. Prefab tot Maatwerk. Door heel Nederland!

Andere factoren die van invloed zijn op de kosten van een uitbouw

Bovenstaande factoren zijn wel de meest belangrijke factoren die van invloed zijn op de kosten van een uitbouw, maar er zijn er natuurlijk nog meer. Wanneer u kiest voor een casco uitbouw, zijn er natuurlijk veel verschillende opties waaruit u kan kiezen. Zo lopen de kosten van glas bijvoorbeeld flink uiteen. Kiest u voor dubbel glas of voor HR+++ glas? Dat kan de helft schelen! Natuurlijk heeft HR+++ glas ook weer een positieve invloed op uw energierekening; dus dat is zeker iets wat u in overweging moet nemen. Daarnaast moet de uitbouw natuurlijk ook voorzien worden van licht, verwarming, extra stopcontacten etcetera. Het gaat immers niet alleen om de buitenkant, maar ook om de binnenkant!

 

De kosten van de uitbouw en de waardeverhoging van de woning

Wanneer u kiest voor een uitbouw van uw woning, verhoogt u natuurlijk het woonoppervlak. Dat zorgt er eigenlijk altijd al meteen voor dat de waarde van uw woning zal stijgen. Wanneer u ook kiest voor extra’s zoals vloerverwarming of extra isolatie, draagt dit ook zeker bij aan de waarde van uw woning. Maar natuurlijk zet u vooral een uitbouw aan uw woning voor uw eigen woongenot. U profiteert van veel meer ruimte waardoor u nog prettiger zal wonen!

Een offerte aanvragen voor de uitbouw

Wanneer u graag de precieze kosten voor uw uitbouw wilt weten, is het verstandig om een offerte aan te vragen. U kunt hieronder gemakkelijk een offerte aanvragen voor uw uitbouw! Vul hieronder uw gegevens in en wij zorgen voor een op maat gemaakte offerte voor uw uitbouw. Voor meer informatie kunt u ook altijd contact met ons opnemen door te bellen naar 070-7370335. De Aanbouw Expert verzorgt uitbouw aan woningen door heel Nederland! 


  Uw keuze:  * verplichte velden

  Call Now Button