De aanbouw expert
prefab

Kingspan TEK is leverancier van een ruwbouw casco dat bestaat uit constructief geïsoleerde panelen voor wanden en daken. Hét nieuwe bouwen biedt een zeer energiezuinig en slank bouwsysteem dat isolatie en dragen in één combineert; in de basis zeer sterk en snel is; en met een prefab en duurzaam karakter.

HET KINGSPAN TEK BOUWSYSTEEM

Het Kingspan TEK Bouwsysteem is een ruwbouw casco dat bestaat uit SIP-panelen. SIP staat voor Structural Insulated Panels oftewel constructief isolerende sandwichpanelen. Dit betekent dat SIPS isolatie en drager in één combineert. Bij traditionele bouw of houtskeletbouw wordt dit opgebouwd uit meerdere losse materialen die tezamen het skelet vormen.

Door de vvolvlakse verbinding van het binnen- en buitenblad met een hoogwaardige isolatiekern (de zogenoemde sandwich) gaan de verschillende materialen in eigenschappen met elkaar samenwerken en versterken ze elkaar. Er ontstaat een dun, licht maar ook energiezuinig en zeer sterk skelet van een woning.

DE TECHNIEK ACHTER KINGSPAN TEK

De constructief isolerende sandwichpanelen van Kingspan TEK zijn opgebouwd uit een binnen- en buitenblad van 15 mm OSB/3 met een isolatiekern van harde polyurethaan. Het bouwsysteem wordt geleverd in twee verschillende diktes: 142 mm of 172 mm. De standaard breedte per paneel is 1220 mm en de lengte ligt tussen de 200 mm en 7400 mm. De panelen zijn licht van gewicht en wegen maximaal 24 kg/m2.

De_techniek_achter_kingspan_tek
AANBOUW, UITBOUW TOT OPBOUW. PREFAB TOT MAATWERK. DOOR HEEL NEDERLAND!

Animatie

In deze animatie wordt uitgelegd hoe het Kingspan TEK Bouwsysteem werkt.

TOEPASSING VAN KINGSPAN IN DE WONINGBOUW

Het ruwbouw casco van Kingspan TEK wordt voornamelijk toegepast in de vrijstaande en seriematige woningbouw. Door de hoge thermische eigenschappen is het casco geschikt voor energiezuinige of energieneutrale woningen. Met de juiste uitvoering van details biedt het systeem een basis voor een NOM- of BENG-woningen maar ook een Passiefhuis. Afhankelijk van het totale ontwerp kan het systeem zowel geveldragend als gevelvullend worden ingezet. Isolatiewaarden van Rc 5.0 of Rc 7.0 worden met gemak behaald in de totale opbouw van de gevel- of dakconstructie. Hogere isolatiewaarden zijn met aanvullende maatregelen makkelijk te bereiken. Het houtpercentage van het casco ligt gemiddeld op 4% waardoor de koudebrugfactor zeer laag is. Het systeem voldoet aan een luchtdichtheidsklasse 3, uitstekend, met een qv;10 waarde van < 0,15 dm3/s.m2.

KINGSPAN TEK PREFAB SYSTEEM

De SIP-panelen worden door in een gecontroleerde productie-omgeving geprefabriceerd. Onderling worden de panelen gekoppeld met geïsoleerde verbindingsveren. Zo ontstaat een luchtdichte en koudebrugarme schil. Dit zorgt voor een slank bouwsysteem met hoogwaardige isolatie waardoor het wooncomfort toeneemt en er meer woonoppervlakte onstaat. De energiekosten zullen hierdoor tevens verminderen. Door de stijheid en sterkte van de samengestelde elementen geeft dit een voorspelbare reactie op toegepaste belastingen. De hoogwaardige isolatie zorgt voor een beperkte uitstoot van CO2 en minder verbruik van energie met als resultaat een duurzame woning. De SIP-elementen worden als bouwpakket op het project geleverd en geplaatst door onze Bouwpartners. Het ruwbouw casco wordt binnen een aantal dagen wind- en waterdicht opgeleverd. Hierdoor heeft u minder lang overlast van de verbouwing, zodat direct verder gegaan kan worden met de afbouw.

Productinformatie

Totaaldikte Kingspan TEK-element in mm142172
IsolatiekernPolyurethaanPolyurethaan
Lambdawaarde0,0240,024
Binnenblad15 mm OSB/315 mm OSB/3
Buitenblad15 mm OSB/315 mm OSB/3
Minimale lengte per paneel in mm200200
Maximale lengte per paneel in mm74007400
Standaard breedte per paneel in mm12201220

Bij een SIP bouwsysteem zijn de mogelijkheden onbeperkt in de afwerking van het systeem. De gehele dekhuid is voorzien van een OSB/3 plaat waar vrijelijk in geschroefd kan worden. De gevel kan bekleed worden met bijv. steenstrips, verduurzaamd hout of stucwerk.

ISOSYSTEMS

Bij Isosystems worden de verschillende, industrieel voorgevormde dekorelementen onderling met een hoogwaardig, isolerend polyurethaanschuim verbonden. Dit proces maakt het mogelijk om een eenvoudig maar zeer stabiele verbinding te maken op de bouwplaats.

isosystemsfactory-9-of-9-1350x900

PRODUCTIE

Het industriële, in onze fabriek ontwikkelde productieproces, verbindt de decoratieve elementen, b.v.b. steenstrips, door schuimen vanaf de achterzijde, tot een (PU) polyurethane isolatieplaat met geïntegreerd steen. Deze “negatieve” wijze van produceren maakt het mogelijk een hoogwaardig prefab element te maken met de perfecte verbinding tussen plaat en steen.

ppp3029-1350x900
isosystemsfactory-8-of-9-1349x900
isosystemsfactory-2-of-9-1400x712
isosystemsfactory-6-of-9-1400x859

BEVESTIGING

In princiepe worden al onze systeem producten mechanisch bevestigd. Dit geeft u de garantie het systeem zeer breed te kunnen inzetten en uw ambities in te vullen. Pas- en verbindingsdelen worden op de bouw met elkaar verlijmd om vervolgens naar eigen inzicht of smaak te worden afgewerkt met een voeg.

23-web-1350x900 (1)
26-web-1350x900 (1)

Voordelen

Uitstekende isolatie eigenschappen en luchtdichtheid maken het mogelijk een gelsoten systeem te maken met zeer hoge R-waarde. 60 mm incl. isolatie.

Leveringen op de bouwplaats kunnen wel tot 75% worden teruggebracht in vergelijking met bakstenen. Tot wel 650 m² per levering mogelijk. Ook dit is een reducering van ruim 60% omdat er rond 25 m² op een pallet past.

De Montage- c.q. bouwtijd kan wel 4 tot 5 sneller zijn dan de traditionele bouw. Ervaren monteurs halen rond 20 m² per dag.

Bij een gewicht van rond 50 kg./m² ( incl. bouwplaat) weegt het Isosysteem ongeveer 1/4 van het gewicht van traditioneel klinkerwerk. Dit maakt de structurele druk op fundamenten veel kleiner.

De prefab panelen kunnen onder vrijwel alle weersomstandigheden worden gemonteerd. Dat geeft u meer controle over de planning tijdens de bouwfase.

Onze gevelsystemen kunnen vaak met hefmateriaal worden gemonteerd. U heeft daardoor ook de mogelijkheid om op krappere plaatsen of in binnensteden werken uit te voeren.

Getest en hoog gecertificeerd, met 10 jaar verzekerde garantie en ruim 35 jaar ervaring.

Onze systemen zijn licht en niet dragend en zijn op vrijwel alle dragende ondergronden te monteren, zonder spouw, gevelankers of structurele draagconstructies

LEES HIER MEER OVER DE CONSTRUCTIE VAN HET BOUWSYSTEEM.

Kleurvariaten

brick-finishes-overview-16by9kl-620x320

Ons kleurassortiment bevat meer dan 800 kleuren waarbij we werken met de meest vooraanstaande fabrikanten van steenstrips en klinkers. Maar heeft u een speciale wens…dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij geven u graag de ruimte om persoonlijke keuzes te maken voor uw project .

Herkomst van de stenen

steineherkunft2-620x320

In het geval u “Natuursteen” wenst, werken wij voornamelijk met Belgisch hardsteen uit de lokale mijn van CarriéresDuHainaut (B). Omdat de mijn zeer nabij onze fabriek ligt, garandeerd dit een ecologische verwerking tot een hoogwaardig eindproduct.

R&B

testing-fire1-16by9-620x320

Al meer dan 10 jaar is het binnen de organisatie onze doelstelling de wensen en aanvragen van onze klanten zo veel en goed mogelijk te verwezelijken. De inspanning en inzet die we leveren voor ontwikkeling en onderzoek zijn ons nooit te veel. U heeft een wens, we luisteren graag naar u….

Certificaten, toelatingen & garanties

WILT U WETEN WAT WIJ VOOR U KUNNEN BETEKEN? NEEM CONTACT MET ONS OP!
Call Now Button