Prefab houten huis laten bouwen

Bij een prefab houten huis denken de meeste mensen aan een eenvoudig huis met een standaard ontwerp. Het tegendeel is echter waar, want ook een prefab houten woning kan helemaal op maat gebouwd worden. Een prefab huis is ideaal voor mensen die duurzaam en energiezuinig willen wonen in een sfeervolle woning.

Houten prefab woning

Een houten huis wordt ook wel een ‘log house’ of Zweedse of Finse woning genoemd. Een houten prefab woning heeft vele voordelen, echter wordt er bij prefab houtbouw woning vaak niet direct aan kwaliteit of maatwerk gedacht. Toch is dit zeker mogelijk want ‘prefab’ betekent alleen dat grote delen van de constructie van tevoren worden gemaakt in de fabriek of werkplaats. Meestal is dit in de vorm van panelen, die vervolgens op de gewenste locatie in elkaar kunnen worden gezet. Een van de grote voordelen is dat dit veel bouwtijd scheelt; een prefab woning kan namelijk al binnen zes weken gebouwd worden.

isosystemsfactory-8-of-9-1349x900

Wilt u meer informatie? Lees hier meer over prefab!

Waarom kiezen voor een houten prefab huis

Een houten prefab huis heeft verschillende voordelen, zo is het laten bouwen van een prefab huis goedkoper dan het laten bouwen van een bakstenen huis. Het bouwproces is tevens sneller; doordat grote panelen al in de fabriek of werkplaats gemaakt kunnen worden, scheelt dit een hoop tijd. Deze panelen hoeven vervolgens alleen nog in elkaar gezet te worden. Het bouwproces is ook ‘schoner’. Doordat er gebruik wordt gemaakt van kant-en-klare panelen zijn er niet veel materialen zoals cement nodig en is er dus minder restafval voor het bouwen van de woningen. Ook is er minder elektriciteit en water nodig om de panelen te bouwen, doordat dit in kant-en-klare mallen kan worden gedaan. Daarnaast heeft u veel keuzevrijheid in de afwerking en de indeling van de woning. U kunt namelijk zelf bepalen welke materialen er gebruikt worden en heeft, veel opties qua indeling van de woning. Daarnaast is een houten prefab huis energiezuinig en heeft het weinig onderhoud nodig. Redenen genoeg dus om te kiezen voor een houten prefab huis!

De_Aanbouw_expert_Prefab_1
Oss,110919 - Foto Ruben Meijerink / APA FOTO
Foto’s in opdracht Kingspan. Project Horzak te Oss.Wandpanelen en Dakpanelen (110919)

Aanbouw, uitbouw tot opbouw. Prefab tot Maatwerk. Door heel Nederland!

Houten prefab woningen prijzen

De totale prijs voor het bouwen van een prefab houten huis is afhankelijk van verschillende factoren. Hierbij spelen de grootte van de woning, materialen , afwerking en de architectuur een belangrijke rol. Een prefab houten woning kan helemaal naar uw wensen worden aangepast, daarom zijn er geen standaardprijzen om prefab houten woningen te laten bouwen.

Wilt u graag een offerte ontvangen voor een prefab houten huis en de geschatte totale kosten? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.

    Uw keuze:

    Kies uw model:

    * verplichte velden

    Call Now Button