Dit moet u weten over het uitbreiden van uw keuken!

Heeft u een heerlijke woning, maar baalt u toch van een kleine keuken? Heeft u misschien te weinig werkruimte of droomt u al jaren van een kookeiland met alles erop en eraan? Een echte leefkeuken, waar het hele gezin samenkomt en waar elke zon- en feestdag gevierd kan worden? Er zijn verschillende mogelijkheden om de keuken uit te breiden, zo kunt u bijvoorbeeld een bijkeuken laten plaatsen. We vertellen u er graag meer over!

WILT U MEER INFORMATIE?

Uw bestaande keuken uitbreiden met een uitbouw

Vindt u uw huidige keuken te klein en zou u deze graag willen uitbreiden? Dan kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een uitbouw. Een uitbouw is hier geschikter dan een aanbouw. Een aanbouw is namelijk een volledig nieuwe constructie, waar bij een uitbouw een bestaande ruimte, bijvoorbeeld de keuken, wordt vergroot. Wanneer uw keuken aan de achterzijde van de woning zit, is een uitbouw om de keuken uit te breiden een uitstekende keuze. Het is belangrijk om dan de juiste balans te vinden tussen het uitbreiden van de keuken en dat u nog voldoende ruimte in de tuin over hebt.

Uw keuken uitbreiden met een veranda

Wilt u graag meer licht in de woning en zou u daarom graag de keuken willen uitbreiden met een veranda? Ook dat is mogelijk. Tegenwoordig kan er veel meer met een veranda dan vroeger. Vroeger werd het in de zomer vaak te warm in de veranda en in de winter te koud. Doordat er nu gebruik wordt gemaakt van hoogwaardige materialen en dubbel of driedubbel glas, is dat al lang niet meer het geval. Hierdoor kunt u uw keuken prima uitbreiden met een veranda.

IMG_8639
IMG_5700

Een kleine keuken vergroten met een bijkeuken

Een bijkeuken laten plaatsen is enorm populair. Wanneer u een kleine keuken heeft en deze graag zou willen vergroten, kunt u ook kiezen voor een bijkeuken. Een bijkeuken kan op verschillende manieren gebouwd en gebruikt worden. U kunt de ruimte bijvoorbeeld gebruiken om de koelkast, vriezer en wasmachine in te plaatsen, waardoor u in uw huidige keuken meer ruimte hebt. Maar de bijkeuken kan ook dienen als extra opbergplaats, waar u bijvoorbeeld uw voorraad bewaart maar waar u ook een fiets in kan stallen, vieze schoenen uit kan doen op weg naar binnen en voorwerpen voor buiten in kan bewaren. Een bijkeuken is er niet alleen voor meer ruimte in de keuken, maar kan multifunctioneel gebruikt worden!

BEKIJK ONZE AANBOUWOPTIES

Een prefab of op maat gemaakte bijkeuken?

Wanneer u een bijkeuken wilt laten plaatsen heeft u twee opties. U kunt kiezen voor een op maat gemaakte bijkeuken, of een prefab bijkeuken. Een prefab bijkeuken wordt in de fabriek al gemaakt. Deze kan meteen tegen uw huis gezet worden, er is enkel nog wat afwerking nodig. Een prefab bijkeuken is hierdoor dus een goedkopere en snellere optie dan een op maat gemaakte bijkeuken. Naast dat u snel van uw bijkeuken gebruik kunt maken, heeft u ook veel minder overlast van werkzaamheden. Een nadeel is echter wel dat een prefab bijkeuken kwalitatief iets minder is. Ook kunt u enkel uit standaard maten en vormen kiezen. Wanneer u de beste kwaliteit wilt of een specifieke afmeting/vorm, kunt u dus beter voor een op maat gemaakte bijkeuken gaan.

Een keuken laten uitbreiden: wat is de prijs?

Maar wat kost dat nu eigenlijk, het uitbreiden van een keuken? Dat is natuurlijk volledig afhankelijk van de grootte van de uit- of aanbouw en welke materialen er gebruikt worden. Gaat u voor een houten aanbouw, dan bent u een stuk goedkoper uit dan wanneer u kiest voor een stenen uitbouw. Er valt ook veel te kiezen op het gebied van afwerkingsmaterialen. U kunt de kosten van het uitbreken van de keuken redelijk in eigen hand houden door de keuzes die u maakt. De Aanbouw Expert adviseert u hier graag over!

    Uw keuze:

    Kies uw model:

    * verplichte velden    Call Now Button