Alles wat u moet weten over het plaatsen van een bijkeuken

Een bijkeuken is de ideale manier om uw woning groter te maken. Wanneer u nog nooit een bijkeuken heeft laten plaatsen weet u waarschijnlijk echter niet wat er allemaal bij komt kijken. Daarom hebben we in dit artikel alles wat u moet weten beschreven!

Wat is een bijkeuken?

U heeft ongetwijfeld wel eens van een bijkeuken gehoord. Echter weten veel mensen niet precies wat een bijkeuken nou eigenlijk is. Een ander woord voor een bijkeuken is een “achterkeuken”. Een bijkeuken of achterkeuken is een ruimte die grenst aan de echte keuken. Meestal is dit een veel eenvoudigere ruimte dan de keuken. Tegenwoordig worden steeds meer bijkeukens echter in dezelfde stijl als de keuken gebouwd. Maar wat staat er nou zoal in een bijkeuken?

WILT U MEER INFORMATIE?

Waarom een bijkeuken?

Een bijkeuken wordt vaak gebruikt voor opslag van huishoudelijke producten. Denk bijvoorbeeld aan schoonmaakspullen. Ook staan er in een bijkeuken vaak apparaten zoals een wasmachine, droger, vaatwasser en een vriezer voor etenswaren. Dit zijn grote apparaten waar in de keuken vaak niet voldoende ruimte voor is. Ook maken veel van dit soort apparaten lawaai, dus worden ze wat verder van de woonkamer geplaatst. Een ander apparaat dat regelmatig in de bijkeuken staat is een frituur. Dit komt met name door de stank. Andere dingen die in een bijkeuken terug kunnen komen zijn onder meer een cv-ketel en gereedschap. Tot slot worden er in een bijkeuken vaak huishoudelijke taken uitgevoerd zoals strijken. Een bijkeuken is dus multifunctioneel.

Project11
De-Aanbouw-Expert-19

Een bijkeuken inrichten

Zoals u ziet kunnen er in een bijkeuken dus van allerlei dingen worden geplaatst. Welke dingen er wel en niet in uw bijkeuken komen is uiteraard afhankelijk van de grootte. In een grote bijkeuken kunnen immers meer dingen staan dan in een kleine bijkeuken. Ook is de inrichting van de bijkeuken afhankelijk van uw persoonlijke voorkeuren. Zo zult u bepaalde spullen of apparaten misschien liever in de keuken willen hebben. Bepaal voor uzelf dus wat de meest praktische inrichting van uw bijkeuken is. 

Vergunning voor het aanbouwen van een bijkeuken

Veel mensen vragen zich af of er een vergunning benodigd is voor het aanbouwen van een bijkeuken. Of u een vergunning nodig heeft is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de afmetingen van de bijkeuken en de locatie. Om vast te stellen of er voor uw bijkeuken wel of geen vergunning nodig is kunt u het beste contact opnemen met de gemeente.

BEKIJK ONZE AANBOUWOPTIES

Een prefab of op maat gemaakte bijkeuken?

Wanneer u een bijkeuken wilt laten plaatsen heeft u twee opties. U kunt kiezen voor een op maat gemaakte bijkeuken, of een prefab bijkeuken. Een prefab bijkeuken wordt in de fabriek al gemaakt. Deze kan meteen tegen uw huis gezet worden, er is enkel nog wat afwerking nodig. Een prefab bijkeuken is hierdoor dus een goedkopere en snellere optie dan een op maat gemaakte bijkeuken. Naast dat u snel van uw bijkeuken gebruik kunt maken, heeft u ook veel minder overlast van werkzaamheden. Een nadeel is echter wel dat een prefab bijkeuken kwalitatief iets minder is. Ook kunt u enkel uit standaard maten en vormen kiezen. Wanneer u de beste kwaliteit wilt of een specifieke afmeting/vorm, kunt u dus beter voor een op maat gemaakte bijkeuken gaan. 

Een bijkeuken laten plaatsen

Voor zowel het laten plaatsen van een prefab bijkeuken als een op maat gemaakte bijkeuken bent u bij ons aan het juiste adres. Ook voor andere soort opbouwen, uitbouwen en aanbouwen kunt u bij De Aanbouw Expert terecht.Call Now Button