fbpx
 

Prefab dakopbouw plaatsen

Wanneer je een beetje uit je woning gegroeid bent, kun je gaan verhuizen, maar je kunt er ook voor kiezen om een dakopbouw te plaatsen. Dit is een stuk voordeliger dan verhuizen en je hebt binnen de kortste keren heel wat extra vierkante meters woongenot. Extra voordeel; je huis wordt ook nog eens meer waard. Een dakopbouw kan op verschillende manieren worden geplaatst. Je kunt kiezen voor traditionele bouw, maar de Aanbouwexpert heeft ook talloze voorbeelden voor prefab dakopbouw, voor scherpe prijzen. Een prefab opbouw is snel geplaatst en kan zowel casco als compleet met voorzieningen worden gemonteerd. Wil je meteen al wat meer info? Bel 070-7370335 of klik hier en neem contact met ons op.

Navigeer via de onderstaande links eenvoudig naar het gewenste onderwerp:

 1. Dakopbouw soorten
 2. Plat dak opbouw
 3. Schuin dak opbouw
 4. Voordelen van prefab als bouwmethode
 5. Vergunning bij opbouw
 6. Wat kost een dakopbouw
 7. Offerte op maat aanvragen

Lees hier over de kosten van alle opbouw soorten!

Dakopbouw soorten

Op een woning, of garage met een plat dak kan een complete verdieping als dakopbouw worden geplaatst om extra ruimte te krijgen. Op een schuin dak kan een dakkapel of nokverhoging ook voor heel wat extra woonruimte zorgen, bijvoorbeeld als derde verdieping of een verdieping op een bungalow. Een (prefab) dakopbouw kan in de stijl van de woning worden gebouwd, maar ook juist helemaal anders. Wat zijn de mogelijkheden?

Plat dak opbouw (etage)

 • Prefab dakopbouw – Alle materialen die gebruikt worden zijn in de fabriek  in elkaar gezet. Hij hoeft alleen nog maar geplaatst te worden.
 • Houtskelet dakopbouw – Dit is de meest gekozen vorm voor een dakopbouw. Licht, snel te plaatsen en hoge isolatiewaarde. De buitenafwerking kan ook in steen.
 • Houten dakopbouw – Hout spreekt tot de verbeelding. Het is goedkoper dan steen. Denk er wel aan dat er regelmatig onderhoud moet worden gepleegd. Houtlook is een alternatief.
 • Glazen dakopbouw – Een serre gevoel, rondom uitzicht, veel licht. Heel betaalbaar en snel geplaatst. Ramen wassen moet je op de koop toe nemen.

Schuin dak opbouw (dakkapel)

 • (Prefab) dakkapel – Een dakkapel is de eenvoudigste oplossing. Het vergroot de woonruimte. Het is voordeliger dan een volledige dakopbouw en kan als prefab snel worden geplaatst.
 • (Prefab) nokverhoging – Een nokverhoging ziet er uit als een dak op een dak. Het kan aan beide kanten van een dak worden geplaatst. Een lage zolder wordt zo een bruikbare woonruimte.

Aanbouw, uitbouw tot opbouw. Prefab tot Maatwerk. Door heel Nederland!

Voordelen van prefab

Prefab bouwen verovert steeds meer de bouwmarkt. Dit komt voornamelijk doordat de kwaliteit van prefab bouwen kwalitatief steeds beter wordt. Een groot voordeel van prefab is de korte bouwtijd en lage kosten. Prefab bouwsystemen scoren over het algemeen hoog op luchtdichtheid, minder kans op tocht en vocht dus. De aangeleverde onderdelen kunnen compleet met elektra en beglazing worden aangeleverd. Er kan snel gebouwd kan worden en door de lichte constructie is niet vaak zware fundering nodig. De prijs van een prefab opbouw staat vast, geen extra onverwachte kosten. Een prefab opbouw of prefab dakkapel kan ook casco geplaatst worden, zodat je zelf de afwerking verzorgt.

Vergunning bij een opbouw

Voor een dakkapel is niet altijd een vergunning nodig. Voor een dakopbouw moet altijd een vergunning worden aangevraagd. Een constructietekening door bouwkundig architect is hierbij vereist. De Aanbouwexpert kan helpen met de vergunningaanvraag. Iedere gemeente heeft zijn eigen regels, maar over het algemeen is het zo dat er aan de achterzijde meer mogelijk is dan aan de voorzijde van het huis.

Wat kost een dakopbouw?

Het is natuurlijk afhankelijk van de grootte van de dakopbouw en de gebruikte materialen. De dakopbouw kan helemaal compleet worden opgeleverd met alles erop en eraan, zoals elektra, maar casco levering is ook mogelijk, dan moet je zelf voor de afwerking zorgen. Klik hier voor meer informatie over prijzen.

Offerte op maat

Wil je een dakopbouw laten plaatsen op een plat of schuin dak? Met een prefab opbouw is dit snel geplaatst! Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte aan, of bel  070-7370335.


Uw keuze:* verplichte velden

Call Now Button